Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violoniştii Simina şi Gabriel Croitoru vor susține un concert pe scena Ateneului Român, în cadrul Festivalului 'Vara Magică'

ateneul-roman[1]

Croitoru String Virtuosi Orchestra, cu violoniştii Simina şi Gabriel Croitoru, va susţine un concert la Ateneul Român, miercuri, 11 august, de la ora 19.30, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului „Vara magică”, anunţă organizatorii, potrivit news.ro.

Ansamblul Croitoru String Virtuosi Orchestra s-a născut din dorinţa de a forma un nucleu de oameni tineri, entuziaşti, valoroşi, prin care să se continue, la un nou nivel, relaţia profesională cu foştii studenţi ai violoniştilor Ioana şi Gabriel Croitoru, profesori la Universitatea de Muzică Bucureşti, cei doi artişti considerând mereu cariera didactică ca fiind complementară celei de interpret.

În 2016, la iniţiativa fiicei lor, violonista Simina Croitoru, au fost puse bazele ansamblului. “Succesul înregistrat în cei doi ani de activitate, ne-a făcut să pornim într-o nouă experienţă muzicală, cu lucrări româneşti de mare popularitate. Aceasta reprezintă o premieră în domeniu, neexistând încă o imprimare a celor mai cunoscute piese din repertoriul tradiţional românesc, în versiunea vioară solo - orchestră”, declara, la sfârşitul anului 2018, Gabriel Croitoru.

Maestrul Gabriel Croitoru, cu peste 1.000 de apariţii scenice, are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu care i-a aparţinut marelui George Enescu.

„Am marea bucurie de a fi câştigat în urmă cu mai mulţi ani dreptul de utilizare a viorii „Catedrala”, construită de Giuseppe Guarneri, supranumit „del Gesu” care i-a aparţinut Maestrului, aflată astăzi în custodia Muzeului Naţional „George Enescu”. Nu cred că există bucurie mai mare decât aceea de a fi parte din viaţa unui instrument de o asemenea valoare, care a trecut în cele trei secole de existenţă prin mâinile foarte multor violonişti de excepţie. Spun de excepţie, prin prisma felului în care s-a păstrat acest instrument, ştiut fiind faptul că orice instrument cu corzi trebuie cântat pentru a-şi păstra şi chiar îmbunătăţi calităţile sonore.... Această vibraţie încă se transmite către cei care vin să ne asculte în sala de concert sau în turnee”.

Festivalul Vara Magică vă găzdui, joi, pe scena Ateneului Orchestra Camerata Regală condusă de dirijorul Constantin Grigore, avându-l solist pe violoncelistul Octavian Lup cu o selecţie din creaţiile compozitorilor Edward Grieg, Joseph Haydn şi Wolfgang Amadeus Mozart.

Săptămâna viitoare, concertul Ansamblului Croitoru va fi urmat de recitalul pianistei Mădălina Paloş - joi, 12 august, începând cu ora 19.30.

Biletele pentru concertele din cadrul Festivalului „Vara Magică” sunt disponibile pe www.lanto.ro, www.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până joi, între orele 14.00 şi 19.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.