Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a discutat cu Aleksandar Vucic, Alexis Tsipras și Boiko Borisov despre punctele comune în domeniile transportului şi energiei

captura video

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seară, la Salonic, că a discutat cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi cu premierii Greciei şi Bulgariei, Alexis Tsipras şi Boiko Borisov, despre punctele comune de pe agenda europeană, dar şi în domenii de interes în regiune, precum transporturile, energia şi Strategia Dunării, informează Agerpres.

"Îmi face o deosebită plăcere să particip la cea de-a patra întâlnire în acest format, care şi-a dovedit utilitatea pentru promovarea obiectivelor noastre în regiune. Miza noastră comună o reprezintă în prezent oferirea de substanţă acestui format. (...) Discuţiile noastre au avut puncte comune atât pe agenda europeană, dar şi în domenii de interes în regiune (...), în domeniul transportului, al energiei, dar şi al Strategiei Dunării. Cred că discuţiile în acest format sunt pliate pe realitatea existentă în regiune şi cred că pot aduce plusvaloare", a afirmat Dăncilă într-o declaraţie comună cu omologii grec şi bulgar şi cu preşedintele sârb, care a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Totodată, Dăncilă a precizat că, în contextul reuniunii în format cvadrilateral România-Bulgaria-Grecia-Serbia de la Salonic, a avut loc şi o întâlnire a miniştrilor transporturilor din cele patru ţări.

Vezi și: Președintele Franței lansează un avertisment pentru liderii Uniunii Europene în legătură cu centrele de migranți din Africa

"Astăzi a avut loc întâlnirea miniştrilor transporturilor, astfel încât să putem identifica proiecte comune în acest domeniu. Sperăm că în următoarea perioadă astfel de întâlniri, între miniştrii de resort, să aibă loc pentru a avea cât mai multe proiecte comune, atât la nivel regional, dar şi la nivel european", a spus prim-ministrul.

Totodată, Dăncilă i-a transmis lui Tsipras că Grecia este "o ţară-cheie" pentru România iar pe Borisov l-a felicitat pentru mandatul Bulgariei la Preşedinţia Consiliului UE.

"Vreau să îl asigur pe premierul grec de faptul că Grecia este o ţară-cheie pentru România în regiune şi vrem să intensificăm dialogul şi cooperarea în plan bilateral, regional şi european. În acelaşi timp, vreau să felicit premierul Bulgariei (...) pentru mandatul la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi să apreciez faptul că Balcanii de Vest au ocupat un loc central. (...) La 1 ianuarie 2019, România va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi vreau să vă asigur că Balcanii de Vest vor constitui o temă importantă în timpul mandatului nostru", a arătat premierul.

De asemenea, Dăncilă l-a asigurat pe Vucic de angajamentul României privind susţinerea integrării europene a Serbiei.

"Vreau să îl asigur pe preşedintele Vucic de angajamentul ferm al României pentru susţinerea în plan politic, dar şi în plan tehnic a integrării europene a Serbiei", a mai şefa Guvernului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.