Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă suntem tot mai bine: 'Puterea de cumpărare a ajuns la 64% din media UE. Anul viitor va ajunge la 70%'

dancila viorica

Viorica Dăncilă a afirmat, marți, că puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 5%, ajungând la 64% din media Uniunii Europene. Premierul afirmă că în 2020 puterea de cumpărare va ajunge la 70%, fiind un obiectiv al guvernării PSD-ALDE, conform Mediafax.

Citește și: Ingrid Mocanu a IZBUCNIT la adresa șefei procuroarei Maria Pițurcă: 'Dacă ne violează copiii, ne dau în cap pe stradă, șefii lor spun că suntem tâmpiți'

„Voi începe prin a puncta câteva rezultate economice pozitive, după ultimele date publicate recent de Eurostat. Puterea de cumpărare a românilor a crescut în primii doi ani de guvernare cu cinci puncte procentuale, ajungând la 64% din media Uniunii Europene, peste cea din Bulgaria și Croația. Evoluția din ultima parte a mandatului actualului guvern ne arată că putem atinge obiectivul din progranul de guvernare, de a crește anul viitor puterea de cumpărare la un nivel care să ajungă la 70% din media UE. Progresul din acești doi ani este echivalent celui realizat în perioada 2012-2016, când în cinci ani puterea de cumpărare a crescut de la 54%, la 59%”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a adăugat că „românii își permit în prezent să cumpere mai multe produse decât acum doi ani: „Acest lucru este rezultatul măsurilor bune pe care le-am luat. Bineînțeles că mai sunt multe lucruri de făcut și vom depune toate eforturile pentru a continua pe acest drum pe care l-am început”.

Șeful Executivului a amintit și de decizia ANRE de a reduce cu 5% prețul gazelor naturale pentru populație.

„Un alt efect al deciziilor guvernamentale este hotărârea luată ieri (luni-n.r) de la ANRE respectiv reducerea în medie cu 5% a prețului gazelor naturale pentru populație. Prețurile vor scădea de la 1 iulie, măsură de care vor beneficia aproximativ trei milioane de consumatori casnici”, a conchis Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.