Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dancila ataca mafia din CFR cu un om din echipa sa de consilieri Costin Mihalache, un om discret si eficient, favorit pentru a fi numit la carma CFR

cfr

De mult timp, in presa romaneasca se vorbeste neincetat, cu probe clare, despre coruptia deja osificata din CFR. Din pacate pentru soarta infrastructurii feroviare romanesti, am ramas la stadiul de vorbe si lamentari, pentru ca nimeni nu a avut curajul si determinarea necesare pentru a demantela structura mafiota care s-a constituit de-a lungul anilor in CFR si pentru a repune pe picioare activitatea acestei importante companii de stat, supranumita in trecut ” a doua Armata a tarii”.

Vezi și: Bursa zvonurilor la CCR: Valer Dorneanu are concurenţă serioasă pentru un nou mandat de preşedinte

Totusi, acum, la aproape 30 de ani, de la Revolutia din Decembrie 1989, un premier al Romaniei a gasit de cuviinta sa arate ca exista vointa de a face curatenie intr-o uriasa companie de stat, de interes strategic, care a fost pusa pe butuci de zeci de garnituri de directori incompetenti si corupti. Astfel, pentru a incerca sa destructureze ghemul infernal de interese mafiote si obscure de la CFR, premierul Viorica Dancila a hotarat sa isi sacrifice unul din oamenii de baza din echipa sa de consilieri de stat. Este vorba despre Costin Mihalache, consilier de stat pentru infrastrucrura, care este in carti pentru a fi numit director general interimar al SC CFR Infrastructura SA.

Viitorul Director General al CFR SA este de profesie jurist si are o importanta experienta in domeniul managementului si al infrastructurii rutiere si feroviare. Astfel, in perioada guvernarii Ponta, Mihalache, in calitatea sa de consilier de stat la Cancelaria premierului de atunci si mai apoi de secretar de stat la SGG, coordona- pe langa domeniile strategice de politica externa pe Regiunea Asia-Pacific, si activitatea Agentiei Domeniilor Statului, activitatea Transgaz si Transelectrica, precum si pe cea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNAIR-ul de astazi) in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie. De asemenea, C. Mihalache are expertiza si in domeniul infrastructurii feroviare, acesta fiind o perioada importanta de timp si consilier la SC ROMTRANS (Feroviar) si CFR Electrificare SA. De remarcat ca toate entitaile pe care le-a condus sau coordonat au inregistrat profit sau evolutii pozitive pe bursa, pe perioada mandatului sau.

Costin Mihalache este recunoscut pentru intransigenta fata de coruptie si determinarea de a misca lucrurile in directia potrivita, la CFR existand la momentul actual multe proiecte blocate. Problema este ca, in actuala structura de conducere pe care Mihalache o gaseste in CFR exista multe personaje dubioase cu interese mafiote, care vor incerca din rasputeri sa ii puna bete in roate, pentru a-si prezerva privilegiile economico-financiare. Personaje toxice de genul lui Petre Ungureanu- consilier al fostului Director General al CFR SA, Ion Gavrila, ambii implicati in devalizarea unei importante Regionale a CFR din sudul tarii, sau  Valentin Dorobantu  ar trebui sa dispara din structura de conducere a CFR. Acest personaj extrem de controversat, zis si ”Smart” sau ” Devalizatorul CFR Calatori”, facea parte- in mod asumat, din cercul de prieteni apropiati ai afaceristului controversat Costel Comana, patronul Regiotrans. Valentin zis ”Smart Dorobantu” a fost la un moment dat chiar angajatul lui Costel Comana la RegioTrans Brasov, dupa care a revenit pe cai mari in CFR SA, aflandu-se in mod evident intr-un flagrant si continuat conflict de interese.

Mihalache este absolvent de studii juridice (1990 – 1994) si filologie chineza (1995 – 1999), are un Master în Administrație publică (Puterea executivă și administrația publică, 2014), a urmat Colegiul Național de Apărare (Securitate și Bună Guvernare, 2014), precum și cursuri modulare de Managementul proiectelor cu finanțare europeană (2011) și Managementul Performanței în societățile comerciale (program Sheffield University, 2010).

Vorbeste fluent engleza, germana și chineza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.