Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul Zika face revagii: O persoană a murit

www.newscientist.com
zika

Guvernul chilian a decretat vineri alertă sanitară în oraşul Arica, din nordul ţării, din cauza ţânţarului Aedes Aegypti, care transmite virusul Zika, au informat surse oficiale, potrivit EFE. Ministrul chilian al sănătăţii, Carmen Castillo, a precizat că măsura va permite alocarea mai multor resurse pentru a se evita ca insecta, prezentă în mai multe locuri din Arica, să ajungă şi în alte regiuni. Carmen Castillo a subliniat că nu a fost detectat niciun caz de contagiere directă, conform Agerpres.

 

În Ecuador, numărul persoanelor infectate a ajuns la 97, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii Publice, semnalează EFE.

 

Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS) a avertizat recent în legătură cu posibilitatea extinderii unor virusuri ca Zika şi a unor boli ca hepatita A, gastroenterita şi gripa după seismul din Ecuador.

 

La rândul său, Puerto Rico a anunţat vineri primul deces asociat virusului Zika, informează EFE.

 

Până în prezent, cel puţin 14 femei însărcinate şi purtătoare ale virusului au adus pe lume copii sănătoşi în Puerto Rico.

 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a decedat în luna februarie, suferind de o trombocitopenie (scăderea numărului de trombocite din sânge) legată de virusul Zika, a spus un oficial din Departamentul Sănătăţii din Puerto Rico, Ana Ríus, într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.