Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Cosma prezintă dovada care ÎNGROAPĂ discursul Laurei Codruța Kovesi

Inquam Photos/Octav Ganea
Vlad Cosma DNA Bucuresti

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, declara faptul că Vlad Cosma a fost martor cu identitate protejată în dosarele DNA și s-a dus benevol de mai multe ori la sediul DNA Ploiești. În replică, Vlad Cosma prezintă un schimb de mesaje cu procurorul Negulescu în care arată că a refuzat să fie martor cu identitate protejată.

content-image

 

”Poza pe care am prezentat-o reprezinta dovada faptului ca nu am fost de buna voie nici la DNA Ploiesti si nici la Negulescu, care la vremea respectiva, lucra in cadrul PCA Prahova.

Se poate observa in poza ca data conversatiei este 27 aprilie 2015, deci cu mult timp inainte de depunerea tabelelor inventate, care sunt din data de 25 mai 2015.

Din aceasta conversatie WhatsApp reies urmatoarele :

1. Mircea Negulescu zis "Portocala" avea in minte inca din luna aprilie ce urmeaza sa faca in luna mai.

2. El este cel care a initiat demersul prin care Vlad Cosma sa fie determinat sa primeasca o anumita identitate protejata, de unde rezulta ca nu s-a dus Vlad Cosma sa ceara asa ceva si nu a fost ideea lui.

3. Negulescu stia din luna aprilie ce dosare se fac impotriva lui Ghita si Ponta la DNA Ploiesti.

4. Negulescu impartasea celui cu care a purtat conversatia ca Vlad Cosma o sa primeasca identitate protejata, lucru ilegal.

Din cauza faptului ca i-am spus intermediarului ca nu doresc nici o colaborare si nici o identitate protejata, Negulescu a aplicat planul 2 pentru a ma forta si asa s-a ajuns la ceea ce am prezentat in primul episod, respectiv ca m-a dus la Onea Lucian sa-mi spuna ca imi va aresta sora daca nu accept sa fac ceea ce isi doresc ei”, arată Vlad Cosma, într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

Laura Codruța Kovesi a declarat că Vlad Cosma a fost martor cu identitate protejată la DNA în mai multe dosare.

„La serviciul teritorial Ploiești au fost instrumentate mai multe cauze în care Cosma Vlad și Cosma Andreea au fost audiați. Într-un dosar, Vlad Cosma a fost trimis în judecata pentru trafic de influență alături de Mircea Cosma, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Cauza a fost înregistrată la ICCJ prin sentința penală din noiembrie 2016, cei doi fiind condamnați. Vlad Cosma a avut calitate de martor în 12 dosare ale DNA. Acesta a fost trimis în judecată în dosarele DNA. Acesta este motivul pentru care se prezenta la Ploiești. De foarte multe ori, prezența sa a fost solicitată de procurori, dar de foarte multe ori, din proprie inițiativă, s-a prezentat la Ploiești și a formulat denunțuri cu privire la fapte de corupție sau alte persoane care au comis fapte corupție”, a spus şefa DNA.

„Membrii acestei familii, condamnați în primă instanță, au început demersuri pentru a obține o pedeapsă mai mică. La începutul lunii ianuarie, persoane din anturajul acestor inculpați s-au prezentat la DNA Ploiești, încercând să intimideze procurorii sub forma avertizării difuzării unor înregistrări trunchiate. Procurorii nu au cedat, pentru că știau că au respectat legea. Prin urmare, inculpații au devoalat propriile lor fapte de șantaj. Acesta este unul dintre motivele pentru care lui Vlad Cosma, care era martor protejat într-un dosar, i s-a ridicat protecția, pentru că și-a devoalat singur faptele”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.