Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu: Nu există victime la 'Marius Nasta', dar oamenii sunt speriați

Inquam Photos/ Octav Ganea
Vlad Voiculesc

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declară despre incidentul de la secția mobilă ATI a Marius Nasta că a fost vorba despre un generator care a scos fum, nefiind vorba de flăcări. Pacienții sunt transferați în secția centrală a Institutului Marius Nasta. Vlad Voiculescu a spus la Digi24 că nu a fost niciun moment foc, ci un generator a scos fum.

Citește și: Victor Ponta, despre dosarul Ioanei Băsescu: 'Suntem penibili, sincer. Să o condamni pe fata lui Băsescu în 2021 pentru campania lui taică-său din 2009?'

„Este vorba de o caravană ATI, nu este nimic care să ne producă îngrijorare. Pacienții sunt evacuați acum. Nu există victime, nu a existat foc, doar o sperietură”, a spus ministrul.

Conform acestuia, pacienții sunt transferați în secțiile centrale din Marius Nasta, unde sunt destule locuri libere: „Sunt pacienți care nu au avut nevoie de intubare, dar oamenii sunt speriați”.

"Este vorba despre un TIR, o caravană ATI, care este în curtea spitalului 'Marius Nasta'. De la un generator am înţeles că a ieşit fum, înţeleg că nu a fost în niciun moment foc. Repet, nu există victime, toată lumea este în siguranţă. Toţi pacienţii care erau înăuntru erau neintubaţi. A început deja transferul în secţiile spitalului (...). Sunt locuri suficiente, nimeni nu a fost rănit (...). Înţeleg că lucrurile sunt din nou funcţionale. Nu a existat foc. Pacienţii sunt transferaţi", a declarat Vlad Vociulescu și la Antena 3.

O posibilă cauză este o pană de curent.

Un incident a avut loc duminică seara la o secție externă ATI a Institutului Marius Nasta din București.

Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile.

În interiorul unității se aflau șapte pacienți Covid, dintre care cinci ar fi intubați. La fața locului se află opt autospeciale de stingere, autoscara, opt echipaje SMURD și unitate de terapie intensivă mobilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.