Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a asistat la o paradă navală organizată cu mare pompă pe Neva şi în Golful Finic / VIDEO

sputnik
putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a asistat duminică la o paradă navală organizată cu mare pompă pentru a etala puterea maritimă rusă, desfăşurată din Marea Baltică până la ţărmurile Siriei, relatează AFP.

Circa 50 de nave şi submarine erau prezente de-a lungul Nevei şi în Golful Finic, la Sankt Petersburg, cel de-al doilea oraş ca mărime al ţării. Parada navală este cea mai importantă manifestare de acest fel din Rusia, scrie agerpres.ro.

''În prezent se fac multe lucruri pentru dezvoltarea şi modernizarea marinei'', a declarat Putin în faţa militarilor după ce a trecut în revistă navele militare la bordul vedetei sale prezidenţiale. ''Marina nu se ocupă numai de sarcinile tradiţionale, ci răspunde de asemenea unor noi provocări, contribuind în mod semnificativ la lupta împotriva terorismului şi a pirateriei'', a adăugat Putin.

Evenimentul, desfăşurat cu ocazia Zilei marinei ruse, a luat o amploare mai mare, ca tradiţionala defilare consacrată victoriei în cel de-al doilea război mondial, organizată în fiecare an la Moscova.

Alte parade navale ruse, mai modeste, au avut loc în largul enclavei ruse Kaliningrad în Marea Baltică, al peninsulei Crimeea în Marea Neagră şi la Vladivostok, în extremul estic al Rusiei.

Pentru prima dată, Moscova şi-a prezentat şi forţa navală de la baza sa din Tartus, pe ţărmul mediteranean al Siriei, ţară unde trupele ruse susţin regimul preşedintelui Bashar Al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.