Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a pus ochii pe Kamala Harris și Mark Zuckerberg: Decizia luată la Moscova

TASS
Vladimir Putin

Rusia a extins joi lista celor care au interdicție de a intra în țară ca răspuns la sancțiunile impuse de Occident. Între cei care nu au voie să intre în Rusia sunt vicepreședintele american, Kamala Harris, și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, scrie Sky News.

De această interdicție sunt acum vizați și vicepreședintele american Kamala Harris, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

În total, 29 de oficiali și jurnaliști americani au fost incluși pe listă, scrie mediafax.ro.

„Acestor persoane li se interzice intrarea în Federația Rusă pe termen nelimitat”, a precizat Ministerul rus de Externe.

Luna trecută, președintelui american Joe Biden i s-a interzis intrarea în Rusia.

Biden nu a mai vizitat Rusia din 2011, când era vicepreședinte al lui Barack Obama. Călătoria sa la Moscova a inclus discuții cu președintele rus, Vladimir Putin.

Secretarul de stat Antony Blinken, șeful CIA, William Burns, secretarul apărării, Lloyd Austin, și consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan au primit, de asemenea, interdicție în martie.

Pe lista americanilor sancţionaţi se află mai mulţi responsabili guvernamentali, precum adjuncta ministrului apărării, Kathleen Hicks.

De asemenea, pe listă se află mai multe figuri de prim-plan din lumea finanţelor, precum puternicul manager al Bank of America, Brian Moynihan, şi din industria de apărare, precum şefa consorţiului Northrop Grumman, Kathy Warden.

Sunt vizate şi mai multe personalităţi din rândul media, precum George Stephanopoulos, co-prezentator al emisiunii matinale a canalului ABC "Good Morning America", şi David Ignatius, editorialist la Washington Post.

Diplomaţia rusă explică măsurile împotriva acestor "jurnalişti şi experţi" acuzându-i că apără o "agendă rusofobă".

De partea canadiană, pe listă se află directorul de comunicare al premierului Justin Trudeau, Cameron Ahmad, şi comandantul forţelor speciale, Steve Boivin.

Ofensiva militară declanşată pe 24 februarie de Rusia împotriva Ucrainei a suscitat indignare internaţională şi o ploaie de sancţiuni economice împotriva Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.