Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin are noi pretenții teritoriale: vrea să controleze toată regiunea Donețkului și Luganskului, nu doar actualele zone mai mici − HARTĂ

vladimir putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că granițele Republicilor Populare Donețk și Lugansk sunt precizate în Constituția lor și coincid cu granițele regiunilor Donețk și Lugansk ca parte a Ucrainei. Referirea la „regiuni” e cu atât mai importantă cu cât asta înseamnă că Rusia vrea, de fapt, întreaga regiune a celor două zone controlate acum de separatiști. De asemenea, în paralel, Consiliul de Securitate din Rusia a aprobat folosirea armatei pentru trimiterea de forțe militare în Donbas.

„Am recunoscut independența acestor republici, ceea ce înseamnă că le-am recunoscut toate documentele fundamentale, inclusiv Constituția. Și Constituția precizează granițele din regiunile Donețk și Lugansk la momentul în care acestea făceau parte din Ucraina”, a spus Putin reporterilor la marţi, informează Interfax.

Totodată, el a menționat că în cadrul negocierilor dintre reprezentanții celor două republici cu Ucraina ar trebui conturate granițe mai precise. „Ne aşteptăm ca toate problemele controversate să fie rezolvate în timpul negocierilor dintre actualele autorităţi de la Kiev şi conducerea acestor republici”, a spus Putin.

Totodată, el a recunoscut că, „din păcate, în acest moment acest lucru este imposibil, deoarece ostilitățile încă se desfășoară acolo și, în plus, au tendința de a escalada”.

Pentru a vă face o impresie mai clară în imaginea de mai jos se poate observa diferența între regiune și zonele separatiste (recunoscute acum de Rusia).

Vezi și: Ce e mai rau pentru Ucraina abia acum incepe. Republicile separatiste cer armatei ucrainiene sa predea tot teritoriul Donetk si Lugansk .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.