Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin face 69 de ani: ode în presa rusă, la fel ca unui țar

langimg.com
Vladimir Putin

Vladimir Putin s-a născut în 7 octombrie 1952, iar joi a împlinit 69 de ani. Presa rusă nu a ratat momentul și a scris elogios despre liderul de la Kremlin. TASS scrie un astfel de articol elogios. Jurnaliștii nu menționează deloc de subiectele controversate din viața lui Putin, ci doar despre cele favorabile liderului de la Kremlin.

TASS prezintă într-un material amplu ceea ce se știe despre gusturile și hobby-urile, obiceiurile și credo-ul de viață al președintelui din cuvintele lui și nu numai. Redăm în continuare materialul publicat în TASS.

Despre somn și timp liber

„Acesta este Putin, nu doarme, lucrează”, a glumit secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov. Putin își dedică cu adevărat puțin timp să doarmă când are de călătorit în interes de serviciu: "Am dormit 5,5-6 ore. Bine, dorm suficient". Putin a mai recunoscut că îi este greu să se trezească dimineața. La întrebarea „ce faci în timpul tău liber” a răspuns odată: „Lucrez”. Putin, însă, trăiește o „viață normală, obișnuită”, în care comunicarea cu cei dragi, sporturile și hobby-urile sunt prezente într-un fel sau altul.

Despre mâncarea preferată

„Am o regulă generală, o poți numi dietă: toate lucrurile cu măsură” - a declarat Putin. Dimineața, președintele iubește terciul: orezul, hrișca, dar fulgi de ovăz nu mănâncă. Meniul președintelui conține brânză de vaci, miere și legume - roșii, castraveți, ierburi. A recunoscut că, uneori, gătește singur salata „atât de delicios!” "Dacă există o alegere între carne și pește, voi prefera peștele. Din carne îmi place carnea de oaie", a recunoscut Putin.

Putin este „în general indiferent față de dulciuri, cu excepția înghețatei”. A devenit deja o tradiție că își tratează colegii cu această delicatesă în timpul Salonului Internațional de Aviație și Spațiu din Jukovski.

Și despre băuturi

„Pot să beau orice” , a spus ironic Putin în 2002. Se știe, însă, că preferă ceaiul în locul cafelei. „În general, beau astfel de ierburi preparate din Altai, turnate cu apă clocotită” , a răspuns odată Putin când a fost întrebat ce este în paharul său.

Președintele are, de asemenea, o rețetă pentru un „cocktail” sănătos. „Am venit cu baza și apoi am îmbunătățit-o cumva aici” , a spus el, tratând un jurnalist NTV care filma un raport despre președinte în 2012. Reporterul a recunoscut sfecla și hreanul printre ingrediente.

Încă de la activitatea sa în Germania, Putin a avut o bere preferată - Radeberg, care i-a fost trimisă chiar de Angela Merkel. Însă președintele însuși a recunoscut : „Încerc să nu beau bere deoarece îți crește burta”.

Despre fitness

„Mai întâi, faceți mișcare, apoi înotați”, a descris Putin rutina fizică. El este, de asemenea, familiarizat cu temperatura. La Bobotează, el se aruncă în mod regulat în gheață.

Și despre sport

Președintele este un maestru al sportului în judo și sambo, acest lucru l-a învățat nu numai un stil de viață sănătos, ci și anumite principii. „Ideea principală este o cale flexibilă" , a spus Putin despre filozofia judo. „Poți și ar trebui să fii flexibil, uneori poți renunța, dar numai dacă aceasta este calea spre victorie". Deja la vârsta adultă, șeful statului a devenit interesat de hochei: „Aveam 60 de ani. Nu suportam deloc patinajul. Dar am învățat”.

Despre cărți și filme

„Principalul lucru pe care îl pasionează e literatura istorică, memoriile”, a spus Peskov.

Președintele însuși a citat în repetate rânduri cărțile sale preferate ale autorilor autohtoni și străini în discursurile publice. El a numit romanul Război și pace de Leo Tolstoi printre cele mai impresionante lucrări ale sale.

„Încă din copilărie îl iubesc pe [Rudyard] Kipling” - a mărturisit șefului statului. El l-a citat pe acest scriitor de mai multe ori.

Președintele le citește nepoților lucrările lui Samuil Marshak: „Există lucrări foarte bune ale autorilor noștri ruși și sovietici, basmele noastre sunt foarte bune”.

Despre filme, președintele spune mai rar: „Îmi place cinematograful bun: avem o mulțime de filme patriotice dedicate eroilor noștri ai Marelui Război Patriotic, vechilor sovietici, clasicii sunt foarte bine prezentați”. Un astfel de film - filmul în patru părți Shield and Sword din 1968 - a influențat odată alegerea lui Putin a profesiei de agent de informații.

Despre pescuit și scufundări

"Pescuitul este aproape de mine, îl iubesc și folosesc întotdeauna, din păcate, o ocazie foarte rară de a sta cu o undiță cu plăcere", a spus Putin. Odată plecat în vacanță în Tuva, a prins o știucă de 21 kg. Mai târziu, președintele a menționat că nu toată lumea a crezut poveștile sale despre o astfel de captură, dar este adevărat. Expedițiile subacvatice au devenit, de asemenea, un fel de hobby pentru Putin. De mai multe ori a coborât în adâncuri: pe lacul Baikal, în Marea Neagră, de mai multe ori în Golful Finlandei.

Despre obiceiurile cotidiene

„Nu pot lăsa lumina aprinsă: atunci când ies afară, mă întorc întotdeauna și sting lumina”, a punctat președintele.

Putin poartă ceasul pe mâna dreaptă: „Pe stânga este incomod, doare”.

După cum a spus Peskov, președintele rareori folosește numerar: o dată sau de două ori pe an. Președintele își primește salariul și pensia pe un card bancar.

Despre garderobă

„El [Putin] se îmbracă în funcție de locul în care se află”, „are o atenție minimă la modă ” , a spus Peskov.

La evenimentele oficiale, președintele este cel mai adesea văzut în costume de afaceri din două piese în culori închise, cămăși deschise și pantofi formali. Cravatele vin într-o varietate de culori, dar cel mai adesea în nuanțe de albastru, roșu și cu modele fine.

Odată, Putin a mulțumit public angajaților curățătoriei de la Kremlin: „Admir mereu rezultatele muncii lor”.

De câteva ori președintele a fost văzut într-un frac, pentru prima dată - la o recepție cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în timpul primului ei mandat prezidențial.

În călătorii de afaceri sau la întâlniri informale, Putin poate apărea în blugi. În plimbările în taiga siberiană, Putin se îmbracă ca un excursionist, pentru a schia de pe pantele Krasnaya Polyana - într-un costum de schi strălucitor, în cardigane calde - în timp ce participa la slujbele bisericii de Crăciun în bisericile aflate departe de capitală.

Putin este obișnuit să fie atent la haine. El și-a amintit cum, în timpul studenției, în timp ce lucra în Abhazia într-o brigadă de construcții, a cheltuit unul dintre primele salarii pe care le-a primit pe o haină: „Am purtat haine timp de 15 ani.”

Despre atitudinea față de subordonați

"Nu a existat niciodată un caz când am insultat pe cineva, am sunat pe cineva sau, și mai rău, am umilit. Acest lucru nu se întâmplă niciodată" , a spus Putin și, după cum a menționat el însuși , "cu o anumită mândrie". "El [Putin] nu certă, vorbește foarte calm, dar foarte dur, după aceea nu mai este nevoie să ne certăm", și-a împărtășit impresiile vicepremierul Marat Khusnullin.

Potrivit președintelui, criticile ajută la menținerea „energiei” subordonaților pentru a îmbunătăți calitatea muncii lor, „trebuie să scuturi lucrurile, astfel încât oamenii să se simtă responsabili”.

Când a fost întrebat dacă este posibil să se certe cu el, Putin a răspuns cu o glumă: „Este bine să nu faci asta, desigur”. Potrivit lui Peskov, certarea cu Putin „este întotdeauna extrem de dificilă”, deoarece „călcă pe interlocutor” cu argumente.

În același timp, lui Putin nu îi plac mai ales „minciunile și incompetența”, a spus Peskov. Putin însuși a subliniat că tratează informațiile foarte scrupulos: "Nu citesc extrase. Citesc întotdeauna documente în original".

Despre animale - domestice și sălbatice

"Nu am văzut niciodată pisici la președinte. Da, câini, dar nu am văzut pisici" , a spus Peskov, menționând că recent animalele de companie ale președintelui apar în public mult mai rar. În același timp, el a adăugat că „desigur, animalele de companie rămân în viața președintelui”.

Unul dintre câinii preferați ai președintelui era Koni Labrador, pe care îl ducea uneori cu el chiar și la întâlnirile oficiale. În 2007, Putin a venit cu un Labrador pentru a se întâlni cu Merkel, care, după cum sa dovedit mai târziu, se teme de câini. „Nu știam nimic despre asta" , a explicat liderul rus. „Dimpotrivă, am vrut să-i fac plăcere când i-am arătat câinele meu". În plus, președintele a spus că iubește caii, deși a „căzut de pe ei, a zburat peste cap”.

Despre partenerul de viață

„Limba rusă este suficient de bogată pentru a-și exprima în mod clar și inteligibil gândurile, fără a recurge la blasfemii”, a spus Putin despre atitudinea sa față de obscenități.

Despre limbi străine

"În limba germană vorbesc suficient de fluent și pot explica puțină engleză", a declarat Putin. După cum a explicat Peskov, președintele își antrenează în mod constant abilitățile: "Se uită la canale TV germane, se uită la canale TV în limba engleză. Nu în fiecare zi, ci neapărat de câteva ori pe săptămână, studiază limba engleză".

Despre mașini

„La fel ca marea majoritate a bărbaților, îi place doar să conducă”, a spus Peskov.

A avut un Volga și, în timp ce lucra la primăria din Sankt Petersburg, Putin a condus o mașină Nissan timp de câțiva ani: „Nu a fost o mașină atât de complicată, desigur, dar mi-a plăcut foarte mult”.

Președintele deține acum două GAZ-M21 Volgas, un SUV Niva și o remorcă Skif. În plus, în timpul muncii sale în funcții de conducere, în anii diferiți, Putin s-a ridicat la volan în acel moment cu noile produse ale industriei auto autohtone - Lada Kalina și Lada Vesta și alte mașini.

Putin conduce nu numai mașini: la deschiderea podului Crimeea a condus un camion Kamaz, la spectacolul de biciclete al clubului de motociclisti Night Wolves - pe o motocicletă Ural, dar a fost și la volanul unei combine.

În același timp, Putin, ori de câte ori este posibil, călătorește cu elicopterul, astfel încât trecerea convoiului său să nu conducă la blocaje inutile. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi complet exclus. "Îmi pare rău, îmi cer scuze. Sunt incomod, dar ce pot face, trebuie să lucrez", a remarcat Putin.

Despre gadgeturi

Putin nu păstrează el însuși conturile pe rețelele de socializare și „nu vrea ca nimeni să o facă pentru el, consideră că este greșit”, a declarat secretarul de presă al președintelui. Putin îi sfătuiește pe tineri să nu-și petreacă toată viața online.

Despre muzică

„Orice muzică este plăcută dacă are talent”, a spus Putin, dar a recunoscut că, de exemplu, heavy metalul este „greu pentru el”. Președintele este pasionat de clasici: "Ascult în fiecare zi: Rahmaninov, Bach, Beethoven, Mozart, Ceaikovski".

Dintre interpreții contemporani, lui Putin îi place grupul Lyube: „Băieții cântă despre noi, despre viața noastră, o fac într-un limbaj inteligibil, de înțeles” . Președintele a venit la concertul Lyube de la Sochi și apoi a invitat grupul la o petrecere de ceai la reședința sa Bocharov Ruchey. Putin a participat, de asemenea, la concertul lui Paul McCartney din Piața Roșie și, în aceeași zi, a condus personal un tur al Kremlinului pentru muzician și soția sa. Fără o educație muzicală, Putin a învățat să cânte la pian.

Despre dragoste și fericire

„A fi exigent nu înseamnă să nu iubești”, a subliniat Putin, vorbind despre atitudinea sa exigentă față de propriile sale fiice. Când a fost întrebat ce consideră dragoste, Putin a explicat: „Aceasta este, în primul rând, o atitudine amabilă față de oameni, sentimentul că fiecare dintre noi este parte a celuilalt”.

Putin și-a descris înțelegerea despre fericire ca președinte al țării drept „o oportunitate de a formula sarcini mari, obiective, o oportunitate de a atinge aceste obiective, de a merge spre aceste obiective” . În plus, momentele fericite din viață sunt asociate cu depășirea de sine, a spus președintele. Într-un interviu acordat TASS, președintele a spus că îi place să comunice și cu nepoții săi: "Copii mici și dulci. Cred că acesta este un sentiment natural pentru fiecare persoană. Îl am în viața mea. Sunt foarte fericit de asta".

Vorbind despre atitudinea sa față de moarte, Putin a subliniat că într-o zi acest lucru se va întâmpla tuturor. "Întrebarea este ce vom face pe acest pământ muritor”, a spus președintele.

Despre credință

"În opinia mea, fiecare persoană se naște cu credința în Dumnezeu în sufletul său. Numai oameni diferiți în momente diferite și în circumstanțe diferite încep să înțeleagă acest lucru" , a spus Putin. În același timp, el a subliniat că subiectul credinței este o „problemă foarte intimă” despre care este greu de vorbit în public.

"Cel mai mare păcat - este o trădare", a spus Putin. Potrivit acestuia, „aceasta este cea mai dezgustătoare crimă care poate fi imaginată”.

Președintele a recunoscut că nu poate ierta doar trădarea și îi alege ca prieteni pe cei care nu erau capabili de un astfel de act.

„Ziua mea de naștere nu este o sărbătoare națională", a spus Putin.

De regulă, Putin își petrece ziua într-un cerc privat sau la serviciu. Anul acesta, președintele intenționează să lucreze și la vacanța sa personală, dar seara se va întâlni cu familia și prietenii, a spus Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.