Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin și Recep Erdogan s-au înțeles pentru detensionarea situaţiei din nord-estul Siriei! Ce prevede acordul încheiat

putin erdogan

Rusia şi Siria vor trimite trupe în nord-estul Siriei pentru a-i îndepărta pe membrii miliţiilor kurde YPG și armele acestora de la granița cu Turcia, în cadrul unui acord convenit marți, pe care Moscova și Ankara îl consideră un triumf, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

La câteva ore după anunțarea acordului, Ministerul turc al Apărării a anunţat că Statele Unite au transmis Turciei că retragerea militanților kurzi din „zona de siguranţă” cerută de Ankara în nordul Siriei a fost completă.

Nu a fost necesară inițierea unei alte operațiuni în afara zonei actuale de operare în această etapă, a transmis Ministerul într-o declarație, punând capăt efectiv ofensivei sale militare care începuse pe 9 octombrie şi care i-a atras critici din partea statelor occidentale.

HAOS TOTAL Donald Tusk anunță că Brexitul SE AMÂNĂ

Acordul are loc în urma unui armistițiu propus de SUA care a expirat marți și subliniază schimbările din Siria, deoarece președintele american Donald Trump a anunțat retragerea trupelor americane în urmă cu două săptămâni înaintea ofensivei transfrontaliere a Turciei împotriva kurzilor.

Acordul Rusia-Turcia încheiat în stațiunea Sochi din Marea Neagră susține întoarcerea forțelor președintelui sirian Bashar al-Assad la frontieră alături de trupele ruse, înlocuindu-i pe militarii americani care au patrulat regiunea de ani buni alături de foștii lor aliați kurzi.

În conformitate cu pactul dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, cele două țări au anunţat că poliția militară rusă și polițiștii de frontieră sirieni vor începe miercuri să îndepărteze trupele YPG la 30 km de granița cu Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.