Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin susţine că mercenarii ruși din Libia nu sunt teleghidați de Kremlin

www.news.ro
Vladimir Putin apă inghetata

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel au susţinut sâmbătă o conferinţă comună la care au răspuns unor întrebări despre situaţia din Libia. Întrebat dacă mercenarii cunoscuţi ca Wagner Group luptă în Libia, Putin a răspuns că în cazul în care există ruşi în această ţară, ei nu reprezintă Rusia şi nici nu sunt plătiţi de stat, relatează Reuters, scrie News.ro.

Grupul militar privat rus a luptat clandestin pentru sprijinirea forţelor ruse în Siria şi Ucraina, au scris mai multe agenţii de presă în trecut. Mercenarii, în principal foşti soldaţi, sunt recrutaţi de entitatea cunoscută ca Wagner Group. Rusia a negat că ar fi beneficiat de acest ajutor în străinătate.

Libia este afectată de un conflict între facţiuni, după înlăturarea, printr-o revoltă sprijinită de NATO, a dictatorului Muammar Gaddafi, în 2011.

Khalifa Haftar, care a fost general în armata lui Gaddafi şi ale cărui forţe controlează cea mai mare parte din estul şi sudul Libiei, face o nouă încercare de a captura Tripoli, capitala ţării situată în nord-vest.

Vezi si: ALERTĂ - Lovitură cruntă pentru România: Comisia Europeană a suspendat finanțarea celui mai important proiect de infrastructură (fost ministru) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.