Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voi, tineri patrioţi, sunteţi România!

Sub un pretext destul de absurd (faptul că vechiul regim a folosit exagerat acest termen, deseori în propaganda PCR sau în diverse conjuncturi privind masele populare), o bună parte din cuvintele cele mai de preţ ale noastre sunt lăsate, cu bună ştiinţă şi falsă pudibonderie, să zacă spre uitare veşnică. Unul dintre acestea este preafrumosul “patriot”, o calitate de care se mândresc toţi cei ce aparţin unei ţări. Patrioţi sunt peste tot în lume, numai la noi nu este folosit de parcă ar purta ceva malefic în componenţa sa. Ceea ce este profund fals. Chiar DEX-ul ne explică, elegant, acest lucru: patriot este cel care își iubește patria și este devotat poporului său, fiind gata să lupte pentru interesele țării sale. Iată. Avem de a face cu un lucru minunat, cu un sentiment legitim pentru oricare dintre noi. Mai presus de toate, acest adjectiv înseamnă cu mult mai mult. El poate da sens unei vieţi, o poate înălţa până la punctul de unde  celelalte interese pier în faţa binelui Neamului. A Naţiei. A Patriei. Nu ştiu de ce se încearcă terfelirea acestui superb vis omenesc şi cred că puterea ce o ascunde cuvântul “patriot” îşi va învinge toţi duşmanii, rând pe rând.

Dar de ce am scris atât depre “patriot”? Pentru că de asta ducem lipsă în politică, în rândul oamenilor de afaceri, în rândul profesorilor şi savanţilor, în rândul celor mulţi, în rândul minţilor strălucite pe care încă le mai avem. Vorbesc despre cei ce azi stau în primele rânduri şi care, de mâine, vor păli. Avem şansa ca, acum , să începem înlocuirea lor cu patrioţi români. Nu ştiu ce imbecil spunea că dacă eşti patriot, nu poţi fi european. O minciună sinistră, o logică adusă din cavernele neanderthaliene. Din contră, nu poţi fi european dacă, mai întâi de toate, nu eşti patriot! A fi patriot înseamnă recunoaşterea că îşi trage seva de undeva, dintr-o ţară europeană. Apoi, luptând pentru binele Ţării, lupţi, în fapt, şi pentru binele Europei Unite.

Ce ar fi valorile noii Europe fără noţiunea de patriotism? O adunare seacă, fără trecut istoric, cu un viitor incert. Ne-am strâns să ce? Uitaţi-vă la americani, sunt sute de neamuri acolo, dar când vorbesc de patriotism, chiar despre asta vorbesc.

Patriotul român este şi un patriot al Europei. Noul val al tinerilor patrioţi români are menirea să ne aşeze pe veci printre celelalte neamuri europene. Tinerii patrioţi vor fi motorul României pretutindeni în lume, oriunde s-ar afla. Poţi fi bun patriot şi la Londra, Lisabona sau Oslo. Mândria şi demnitatea ta ne vor onora indiferent de unde lupţi pentru binele Neamului.

Veniţi, tineri patrioţi şi ocupaţi-vă locurile pe care le meritaţi.

Flacăra din piepturile voastre va impinge Ţara numai spre bine şi Europa spre prosperitatea comună. Tinerii patrioţi români au datoria să vină la timonă, să preia fiecare bucăţica lui de Ţară şi să facă în aşa fel încât lucrurile să meargă spre binele Neamului. Europa are ce să înveţe de la România, aşa cum şi România are ce învăţa de la Europa. Egalitatea, democraţia, politica socială europeană nu vor rezista fără piatra de temelie a oamenilor responsabili în faţa istoriei, fără primordialul sentiment de patriotism.

Veniţi, deci, dragi tineri patrioţi să vă luaţi locurile ce vi se cuvin de drept în istorie. Voi veţi fi stindardul României, dar şi noile pietre de temelie ale Europei Unite. Implicaţi-vă, vremea celor ce mimează devotamentul a apus.

Voi, tineri patrioţi, sunteţi România!

Şi, fără îndoială, România va fi a tinerilor patrioţi!

Ninel PEIA

Deputat PSD

www.ninelpeia.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.