Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volt: 'Programul Electric UP 2020 a deschis apetitul românilor către surse alternative de generare a energiei electrice'

finantare.ro
energiile regenerabile energie solara eoliene eco green

Ministerul Energiei a publicat recent lista finală a dosarelor aferente primei etape a Programului Electric Up, iar compania Volt, furnizor de soluţii complete de sisteme fotovoltaice şi staţii de încărcare pentru autovehicule electrice, raportează un randament de 100%, toate dosarele depuse fiind admise.

"Programul Electric UP 2020 a deschis apetitul românilor către surse alternative de generare a energiei electrice şi reprezintă un start bun în ceea ce priveşte educarea pieţei locale. Ne confruntăm cu o creştere semnificativă a costurilor cu energia. Dacă ne uităm la ce se întâmplă acum în industrie, la fluctuaţiile şi trendul de creştere al preţurilor, putem observa cum companiile private în special resimt nevoia de a reechilibra costurile operaţionale. Iar cheltuielile cu energia electrică reprezintă unul dintre factorii care pot fi realmente gestionaţi şi stabilizaţi intern pe termen lung, prin transformarea din consumatori în prosumatori. Vedem asta în mod direct, doar noi având 40 de dosare admise, parteneri interesaţi în a-şi eficientiza business-ul apelând la aceste tehnologii", a afirmat Adrian Săcuiu, Managing Partner Volt EVSE Distribution.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis joi AGERPRES, piaţa din România începe abia acum cu adevărat să adere la tranziţia către energie verde. Doar prin programul Electric UP, Volt EVSE Distribution va livra în cursul anului 2022 sisteme fotovoltaice de peste 2,5 MW pentru partenerii săi.

"Sistemele fotovoltaice, segment cu un potenţial încă nedezvoltat la nivel local, sunt printre cele mai eficiente variante de producţie de energie, mai ales prin prisma randamentului şi al perioadei de amortizare a investiţiei. La o capacitate de producţie medie, 1 MW construit poate fi amortizat în aproximativ 6 ani. Plusvaloarea se reflectă de asemenea nu doar din punct de vedere al rentabilităţii, ci şi prin prisma reducerii semnificative a amprentei de carbon la sol pentru companiile care optează pentru acest tip de soluţie", a afirmat Octavian Roşca, Managing Partner Volt.

Compania Volt construieşte la momentul de faţă unul dintre cele mai mari parcuri de sisteme fotovoltaice de tip rooftop. Parcul se află la Cluj, va avea o capacitate totală de 5,1 MWp iar prima etapă a proiectului, mai exact 1,8 MWp, urmează să fie puşi în funcţiune şi predaţi la cheie luna aceasta.

"Adiacent, luna aceasta vom preda 1,8 MWp, sistem de tip rooftop pentru unul dintre clienţii noştri, urmând ca în vara anului viitor întregul parc de 5,1 MWp să devină operaţional. Este primul parc de aceste dimensiuni ce beneficiază de una dintre cele mai performante tehnologii, având panouri de 540 Wp. Doar până la momentul de faţă proiectele Volt urmează să producă începând cu 2022 aproape 10.000 MWh anual. Iar capacităţile şi cererile sunt în continuă creştere", au declarat reprezentanţii Volt EVSE Distribution.

Volt EVSE Distribution, companie fondată în 2016 şi unul dintre principalii furnizori locali de staţii electrice de încărcare, şi-a dezvoltat în ultimii ani divizia de sisteme fotovoltaice, atrăgând investiţii de 1 milion de euro. În anul 2020, compania a elaborat sisteme interne de automatizare a proceselor, reuşind în mai puţin de două luni să depună peste 40 de dosare în cadrul programului Electric Up, toate acestea fiind admise de Ministerul Energiei. Portofoliul companiei numără peste 100 de clienţi, atât pe segmentul staţiilor de încărcare electrică, precum şi al sistemelor fotovoltaice la sol, rooftop şi carport, potrivit Agerpres.ro.

Compania Volt ţinteşte pentru 2022 dublarea portofoliului de proiecte, precum şi a numărului de dosare aprobate în viitoarea etapă a proiectului Electric Up.

Volt EVSE Distribution este furnizor de solutii complete de sisteme pentru panouri fotovoltaice si statii de incarcare pentru autovehicule electrice. Parteneri oficiali: Axitec, SMA, Krannich, IBC Solar, Fronius, EVBox. Portofoliul de clienti include companii precum Bosch, Siemens, Municipalitatea Cluj Napoca, Sema Park, Savrom Mulaj, Metrom Trading, Build Corp Prefabricate, Grupul Editorial Litera, Promateris, Transformatorul SA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.