Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voluntarii CMN au donat Spitalului Clinic de Urgență pentru copii 'Grigore Alexandrescu' echipamente medicale de peste 23.000 euro

Voluntarii CMN
Voluntari CMN

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naţionale au donat miercuri echipamente medicale Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din București în valoare de 23.500 de euro.

Este vorba despre 3 pompe injectomate, un sistem pentru chirurgie pediatrică minim invazivă ORL și instrumentar chirurgical. Aparatura a fost direcționată către secțiile de terapie intensivă – nou născuți și ORL ale insituției medicale, potrivit basilica.ro.

Citește și: Noi detalii scandaloase despre moartea pacientului de la Craiova: secretarul de stat Andreea Moldovan spune că nu s-a cerut transferul la o altă unitate

În ultimii ani, voluntarii au donat Spitalului Grigore Alexandrescu aparatură medicală în valoare de 42.000 de euro.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a prezentat motivele pentru care a fost selectat, la acţiune, spitalul bucureştean.

„Ne-am îndreptat atenția către această unitate medicală, cunoscând că este o nevoie acută de echipament, mai ales când vine vorba de tratarea copiilor nou-născuți care ajung direct la secția de terapie intensivă”.

„Este dureros să știi că încă de mici copiii se confruntă cu probleme de sănătate și de aceea încercăm să sprijinim după posibilități sistemul medical”, a spus Dănuţ Prună.

Dr. Ana Maria Brădeanu, șef secție terapie intensivă neonatală, a mulţumit pentru ajutorul oferit de Patriarhia Română.

„Avem, într-un an de zile, un număr foarte mare de pacienți, transferați din toate maternitățile Capitalei și din alte județe, pacienți care vin pentru intervenții chirurgicale sau nou-născuți prematur și cu patologii severe care necesită, pentru o perioadă îndelungată de timp, administrarea unor tratamente complexe intravenoase. Din acest motiv, este implicat un număr mare de aparate pentru fiecare copil în asigurarea unor cât mai bune măsuri de îngrijire și tratament”.

„Aceste aparate au o durată de viață, necesită mentenanță și întreținere, așa încât și ele trebuie înlocuite periodic”.

„Cele primite acum, cu sprijinul Patriarhiei Române, sunt niște aparate injectomate și pompe de perfuzie extrem de performante, care ne vor ajuta deosebit de mult în îngrijirea adecvată a acestor pacienți”.

Dr. Adina Zamfir, medic primar pe secţia/departamentul ORL, a explicat care a fost sprijinul concret al voluntarilor.

„Am fost ajutați să achiziționăm un sistem video foarte performant care poate fi adaptat atât pentru elementele de bronhoscopie, vizualizând patologia din arborele bronșic al copilului, cât și pentru microscop, oferind o rezoluție excelentă a câmpului operator și permițând intervenții deosebite, cu un grad mare de dificultate, atât de necesare în cazul copiilor”.

Anul trecut, cu ajutorul voluntarilor CMN, a fost schimbat mobilierul blocului operator al secției ORL de la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.