Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale continuă să ajute pacienții și vârstnicii izolați din București

Varstnica

Spitalele bucureștene în care sunt tratați pacienții cu Covid-19 și vârstnicii izolați din Capitală continuă să primească alimente, hrană caldă și cărți de rugăciune de la Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale.

Acțiunile acestora au beneficiat de sprijinul unor companii importante și s-au desfășurat în colaborare cu Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, potrivit Basilica.ro.

Citește și: CCR discută pe 6 mai sesizările PNL pe legile inițiate de PSD privind amânarea plății ratelor și suspendarea plății utilităților

Alimentele au ajuns la domiciliul vârstnicilor și la spitalele din Capitală unde sunt tratați pacienții afectați de noul coronavirus: Institutul de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Institutul de Pnemoftiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”.

Vârstnicii au primit și cărți de rugăciune din partea Părintelui Patriarh Daniel. „Îi găsim pe bătrâni, când le aducem cumpărăturile, cu lacrimi în ochi”, a povestit Dănuț Prună, coordonatorul Voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. Aceștia le spun cu recunoștință: „Ne rugăm pentru dumneavoastră, care sunteți pe teren”.

Citește și: Specialistii vin cu o veste INCREDIBILĂ: economia românească ar putea fi MAI PUȚIN afectată de criză decât se crede

„E foarte important să rămânem uniți, să ne întrajutorăm, să ne susținem reciproc în toate nevoile pe care le avem și să trecem cu bine peste această perioadă de pandemie care, iată, nu ne-a ocolit nici pe noi”, a adăugat Dănuț Prună.

Luna trecută, Arhiepiscopia Bucureștilor le-a oferit persoanelor vulnerabile 900 de porții de hrană caldă în valoare de 15.000 lei și a distribuit la spitalele din Capitală 2.000 de sticle de apă, o tonă de fructe, 1.400 de sandvișuri, 1.000 de produse de patiserie și 5.000 de cărți de rugăciune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.