Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vom avea două elemente mari de surmontat, lichiditatea şi abordarea prudenţială, ATRAGE atenția președintele esecutiv al Asociației Băncilor

facebook.com
genti cu bani

Două elemente mari vom avea de surmontat în criza actuală, respectiv lichiditatea, adică resursa existentă în piaţă, şi abordarea prudenţială, a declarat, miercuri preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu, potrivit Agerpres.

"În criza aceasta vom avea două elemente mari de surmontat la care trebuie să fim foarte atenţi. Una este lichiditatea, adică resursa existentă în piaţă, resursa financiară, adică cea care trebuie alocată pe toate domeniile economiei la populaţie, la persoane fizice, la persoane juridice, în acest context dificil, şi a doua, la nivelul băncilor.

Este vorba de abordarea prudenţială sau de reglementările şi legile care reglementează felul în care băncile funcţionează din perspectiva riscurilor la care se supun băncile", a spus Florin Dănescu, la Digi 24.

Din punct de vedere al lichidităţii, a afirmat el, va fi o luptă pe resursele care trebuie să fie alocate şi să contracareze efectele unei crize economice.

Citește și: Date ÎNGRIJORĂTOARE: Jumătate dintre cei decedați de COVID-19 au fost confirmați post-mortem sau în ziua morții. Medic: 'Unde greșim?'

"Noi tocmai asta spunem, că felul în care administrăm această resursă astăzi şi pe mai târziu este vital. Dacă ne grăbim cu promisiuni şi alocăm tuturor în starea asta, de precipitare şi de nelinişte, resurse care nu trebuiau alocate acum sau la toată lumea, care cuprinde şi pe cei care nu au nevoie şi pe cei care au nevoie, asta înseamnă că alocăm greşit resursa", a afirmat Dănescu.

Potrivit reprezentantului ARB, dacă ne uităm la posibila pierdere din creditare la nivelul băncilor, înseamnă că prudenţial capitalul băncilor va fi afectat şi va trebui să punem bani de o parte în loc să îi alocăm crizei.

În altă ordine de idei, Dănescu a afirmat că în acest timp scurt a fost imposibil să se efectueze un studiu de impact al amânării plăţii ratelor la credite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.