Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Vom continua tirurile, indiferent de ce se întâmplă în sud': Ministrul Apărării israelian, Yoav Gallant, nu se lasă înduplecat de posibilul armistițiu

the times of israel
Yoav Gallant

Ministrul Apărării Yoav Gallant a declarat duminică seară că un posibil armistiţiu în luptele cu Hamas din Fâşia Gaza nu va submina obiectivul Israelului de a respinge Hezbollah-ul libanez la graniţa sa de nord, transmite AFP.

De la începutul războiului, pe 7 octombrie, schimburile de focuri au avut loc aproape zilnic la graniţa libanezo-israeliană între armata israeliană şi Hezbollah, o mişcare islamistă susţinută de Iran şi aliată a Hamas.

Cu toate acestea, într-un moment în care discuţiile se intensifică pentru un armistiţiu de câteva săptămâni în Gaza, ce include eliberarea de ostatici, Israelul continuă să îşi sporească capacităţile militare la graniţa cu Libanul, a spus Yoav Gallant în timpul unei vizite la comandamentul de nord al armatei, la Safed, unde un soldat a fost ucis luna aceasta de un atac cu rachetă din Liban.

"Am venit aici să văd cum ne creştem puterea de foc şi cât de pregătiţi suntem să acţionăm împotriva Hezbollah oriunde şi cu o intensitate din ce în ce mai mare", a spus Gallant, potrivit unui clip video difuzat de serviciile sale.

"Vom continua tirurile"

"Dacă oamenii cred că, atunci când va există un acord de eliberare a ostaticilor în sud (în Gaza n.r.), aceasta va face mai uşoare lucrurile aici (în nord), se înşală. Vom continua tirurile, indiferent de ce se întâmplă în sud, până ne atingem obiectivul", a adăugat el."Acest obiectiv este simplu: ca Hezbollah să se retragă acolo unde ar trebui să fie, fie printr-un acord, fie prin forţă", a spus el.

Din 7 octombrie, zece soldaţi israelieni şi şase civili au fost ucişi în schimburi de focuri în nordul Israelului. De partea libaneză, cel puţin 276 de persoane au fost ucise, în majoritate membri ai Hezbollah, dar şi 44 de civili.

Franţa a prezentat recent o serie de propuneri în vederea evitării unui conflict deschis între Israel şi Hezbollah, inclusiv, potrivit surselor diplomatice, încetarea violenţei de ambele părţi ale graniţei şi retragerea luptătorilor Hezbollah la 10 - 12 kilometri nord de frontieră.

O delegaţie israeliană condusă de şeful serviciului de informaţii externe Mossad s-a deplasat în acest week-end la Paris pentru discuţii cu privire la un posibil acord de armistiţiu în Gaza, ce prevede inclusiv eliberarea celor 130 ostatici aflaţi încă în mâinile Hamas. Autorităţile israeliene nu au indicat dacă a fost menţionată propunerea franceză de retragere a luptătorilor Hezbollah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.