Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzați de vrăjitorie, 50 de oameni au murit într-un ritual extrem de bizar: au fost forțați să bea o substanță toxică

womensagenda.com.au
vrăjitorie vrajitoare paranormal carte antica demoni

Aproximativ 50 de persoane au murit în Angola, după ce au fost forțate să bea o substanță din plante, pentru a dovedi că nu sunt vrăjitori, au declarat joi poliția și oficialii locali.

Decesele au avut loc între ianuarie și februarie în apropierea orașului central Camacupa, potrivit Luzia Filemone, consilier local. Poliția a confirmat că 50 de persoane au murit.

Vorbind cu postul de radio național din Angola, Filemone i-a acuzat pe vindecătorii tradiționali că au administrat amestecul mortal. „Peste 50 de victime au fost forțate să bea acest lichid misterios care, potrivit vindecătorilor tradiționali, dovedește dacă o persoană practică sau nu vrăjitorie”, a spus ea.

Cazurile sunt în creștere

„Este o practică larg răspândită de a face oamenii să bea presupusa otravă din cauza credinței în vrăjitorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției provinciale Antonio Hossi pentru rețeaua de radio, avertizând că cazurile sunt în creștere.

Credința în vrăjitorie în Angola

Credința în vrăjitorie este încă obișnuită în unele comunități rurale din Angola, în ciuda opoziției puternice din partea bisericii din fosta colonie portugheză predominant catolică.

Angola nu are legi împotriva vrăjitoriei, lăsând comunitățile să se ocupe de problema așa cum consideră de cuviință.

Acuzațiile de vrăjitorie sunt deseori soluționate de vindecătorii tradiționali, sau „marabouts”, prin faptul că acuzații ingerează o băutură toxică din plante numită „Mbulungo”. Mulți consideră că moartea dovedește vinovăția.

Anul trecut, Episcopul Firmino David al Episcopiei Sumbe din Angola a declarat pentru ACI Africa că provocările socio-economice din țară îi obligă pe unii să „recurde la practica vrăjitoriei pentru că ei cred că prin vrăjitorie pot obține ceea ce își doresc și astfel să se elibereze din sărăcie și să obțină tot ce au nevoie pentru a supraviețui”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.