Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrem sa avem mai mulți copii? Creșterea indemnizației nu este o măsura suficientă

Modificările aduse astăzi legislației privind indemnizația pentru creșterea copiilor (condiții de acordare a concediului / indemnizației de creștere a copilului) sunt mai mult decât binevenite. Ele sunt insuficiente/fără efecte semnificative dacă ne dorim în mod REAL creșterea natalității și sprijinirea tinerelor familii!

Este necesar un pachet mai amplu: 
- creșterea numărului de creșe, a locurilor în grădinițe și școli. Însă nu doar ziduri proaspăt vopsite. Ci dublate de personal calificat, suficient ca număr și bine plătit! Asta dacă vrem servicii de calitate! 
- un sistem sanitar în care ”să nu vii cu copilul la spital și să pleci cu el mort!” (citatul aparține unei tinere mămici cu care am vorbit chiar săptămâna trecută și care se pregătea să plece din Romania) 
- accesul egal pe piața muncii, adică acel viitor în care locurile de muncă nu sunt apanajul celor cu pile și bani, ci un sistem corect, transparent și cât mai puțin corupt.

Numai atunci când vom avea un minim echilibrat al celor trei condiții de mai sus, vom avea și o creștere reală a natalității. Până atunci, prin cârpirea pe ici pe colo, mai o creștere a alocației, mai o creștere a indemnizației maternale, să nu ne mirăm că natalitatea va fi la fel: negativă!

Sursa foto: henrycolchado.com/blog

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.