Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea în iulie se anunță capricioasă: caniculă și reprize cu ploi torențiale

ziarebotosani.ro
canicula furtuni

Meteorologii au anunțat că în luna iulie, în România, vor fi perioade cu caniculă, dar și reprize cu ploi torențiale.

În săptămâna 27 iunie– 4 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara. Cel mai cald va fi în regiunile vestice și nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

În săptămâna 04-11 iulie temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

În săptămâna 11-18 iulie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acel interval.

În săptămâna 18-25 iulie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații estimate vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.