Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea uscată a întârziat migraţia în masă a crabilor de pe Insula Crăciunului

9news.com.au
crabi

Vremea neobişnuit de uscată a întârziat migraţia anuală a milioane de crabi roşii din Insula Crăciunului, care se deplasează din interiorul acestei insule australiene către ocean, pentru a se reproduce, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Există peste 100 de milioane de crabi roşii pe Insula Crăciunului din Oceanul Indian, o mare parte din această insulă fiind desemnată parc naţional. Crabii de pe insulă sunt o specie endemică şi sunt protejaţi de legislaţia australiană.

Potrivit autorităţilor din Australia, condiţiile meteorologice "excepţional de uscate" au împiedicat migraţia din acest sezon, un fenomen pe durata căruia, într-un an normal, masa de crabi roşii blochează de obicei traficul rutier.

"În ultimele 12 luni, am avut aproximativ jumătate din media noastră de precipitaţii pentru această perioadă, iar acest lucru a fost suficient pentru ca insula să arate extrem de disperată, uscată şi prăfuită", a declarat Brendan Tiernan, coordonatorul programului de protejare pe teren a speciilor ameninţate din cadrul Parks Australia.

"Iar acest fapt i-a împiedicat pe crabi să migreze", a adăugat el.

Anul acesta este pentru prima dată când crabii au migrat abia în februarie de când Parks Australia a început să monitorizeze migraţia în anii 1980, a mai spus Brendan Tiernan.

În timpul migraţiei, crabii călătoresc din interiorul insulei până în ocean, unde se împerechează. Femelele rămân apoi în vizuinele din apropierea oceanului pentru a-şi cloci ouăle, iar masculii se întorc în zonele uscate din centrul insulei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.