Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wall Street Journal întrerupe publicarea ediţiilor pentru Asia şi Europa

The Wall Street Journal (WSJ)

The Wall Street Journal va opri publicarea ediţiilor pentru Asia şi Europa, a anunţat ziarul, pe fondul restructurărilor editoriale şi a veniturilor scăzute, informează The Guardian.

După o istorie de 40 de ani, compania a oprit publicarea ediţiei pentru Europa vineri, în timp ce ediţia pentru Asia îşi va înceta apariţia pe 7 octombrie.

Decizia a fost luată după ce compania-mamă News Corp a raportat pierderi de 643 de milioane de dolari (479 de milioane de lire sterline) în anul fiscal care s-a încheiat pe 30 iunie. În comparaţie cu un profit de 235 de milioane de dolari în anul precedent.

Ziarul a început publicarea separată a ediţiei pentru Asia în 1976 şi ediţia europeană în 1983. Ediţia americană a WSJ va fi disponibilă în câteva oraşe la o dată încă nespecificată, a anunţat publicaţia.

În ciuda pierderilor recente, abonamentele online sunt în creştere, iar Wall Street Journal plănuieşte să se axeze pe încurajarea clienţilor din Asia şi Europa de a citi ediţia online.

Preţul ziarului la chioşc în Hong Kong era de 2,20 lire sterline, în timp ce un abonament online pe şase luni costă 82 de lire sterline.

Ziarul a adunat 322.000 de abonamente online în cel mai recent trimestru financiar, adunând în total 1,27 de milioane de abonamente.

Un raport din iunie anunţa că WSJ şi-ar înceta apariţia în afara Statelor Unite. Un purtător de cuvânt al publicaţiei a spus atunci că ziarul "examinează constant balanţa dintre print şi online într-o perioadă în care se simt creşteri bruşte de cereri ale clienţilor pentru online".

Încetarea apariţiei celor două ediţii survine şi ca urmare a unei restructurări largi. Imediat după aceasta, la sfârşitul lui 2016 tuturor angajaţilor WSJ  li s-a dat posibilitatea de a cumpăra acţiuni ale companiei sau să părăsească locul de muncă.

În ultimul an mai mulţi reporteri şi editori au părăsit Wall Street Journal pentru felul în care publicaţia a ales să scrie despre preşedintele american Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.