Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Westernul poetic 'The Rider' a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la gala Gotham Independent Film Awards 2018

monitoruldevrancea.ro
gala gotham independent film awards

Westernul poetic "The Rider", de Chloe Zhao, a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la gala Gotham Independent Film Awards 2018, dedicată producţiilor cinematografice independente realizate în afara marilor studiouri hollywoodiene, potrivit site-ului Associated Press, scrie Mediafax.

Filmul "The Rider", al regizoarei de origine chineză Chloe Zhao, care a avut premiera la Festivalul de la Cannes din 2017, este bazat pe povestea reală a actorului din rolul principal, Brady Jandreau, un călăreț profesionist care se chinuie să se recupereze după un accident cumplit din timpul unui rodeo.

Lungmetrajul "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, a primit un premiu special al juriului Gotham pentru distribuția sa, formată din Olivia Colman, Emma Stone și Rachel Weisz, cea din urmă fiind onorată și cu un trofeu tribut.

Premiul publicului a revenit documentarului "Won't You Be My Neighbor", de Morgan Neville. Acesta pierduse anterior trofeul pentru cel mai bun documentar în fața regizorului RaMell Ross, recompensat pentru "Hale County This Morning, This Evening".

Premiul Gotham pentru cel mai bun scenariu a fost atribuit filmului "First Reformed", despre un preot care își pune sub semnul întrebării credința, scris și regizat de Paul Schrader, iar starul acestei producții, Ethan Hawke, a primit trofeul pentru cel mai bun actor.

De asemenea, Toni Collette, starul horrorului "Hereditary", a primit premiul pentru cea mai bună actriță.

Lungmetrajul "Eighth Grade", de Bo Burnham, cu Elsie Fisher, o actriță în vârstă de 15 ani, a primit premiile Gotham pentru cel mai bun regizor și artist debutanți.

Cea de-a 28-a ediție a galei premiilor Gotham a avut loc luni seară, la Cipriani Wall Street din New York.

Anul trecut, premiul Gotham pentru cel mai bun film i-a revenit peliculei "Call me by your name", de Luca Guadagnino, recompensată ulterior cu premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Citește și: Jason Derulo îşi pregăteşte debutul în actorie

Spre deosebire de mult mai mediatizatele Film Independent Spirit Awards, care au stabilit criterii mai clare pentru a determina ceea ce înseamnă o peliculă independentă, premiile Gotham analizează fiecare film, de la caz la caz, pe baza unor definiţii destul de vagi. Pentru a fi eligibil, de exemplu, un film trebuie realizat "cu o economie de mijloace" - un criteriu mult mai vag decât cel folosit de Spirit Awards, al căror regulament interzice nominalizarea peliculelor produse cu un buget mai mare de 20 de milioane de dolari.

Premiile Gotham sunt acordate în fiecare an de asociaţia newyorkeză Independent Filmmaker Project, care sprijină şi promovează în special filmele cu bugete mici de producţie şi care sunt finanţate şi produse în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Filmele şi performanţele actoriceşti premiate la galele Gotham se regăsesc adeseori şi pe lista peliculelor nominalizate la Independent Spirit Awards, decernate de asociaţia Film Independent din Los Angeles.

Atât Gotham Awards, cât şi Spirit Awards se concentrează asupra filmelor cu bugete mici de producţie, dintre care unele vor concura ulterior pentru o serie de recompense mult mai prestigioase, precum Oscarurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.