Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WTA solicită o întrevedere 'în privat' cu chinezoaica Shuai Peng

WTA
Peng Shuai
WTA a solicitat "să o întâlnească - în privat - pe Peng, pentru a discuta situaţia sa", subliniază instanţa cu sediul în Florida (Statele Unite).

"Am primit confirmarea că Peng este în siguranţă şi că beneficiază de confort, însă nu am întâlnit-o încă personal", continuă textul.

Peng, laureată la Wimbledon şi Roland Garros la dublu, care va împlini 37 de ani pe 8 ianuarie, iar în prezent este retrasă din activitate, a dispărut timp de aproape trei săptămâni în 2022, după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier Gaoli Zhang de agresiune sexuală, în cadrul unei relaţii între cei doi care a durat mai mulţi ani.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, şi jurnalişti de la cotidianul sportiv francez L'Equipe au putut discuta cu Shuai Peng în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie 2022, însă jucătoarea era însoţită.

Înregistrările video cu apariţii publice ale lui Peng în China nu au fost suficiente şi nici nu au ridicat dubiile în privinţa securităţii sale şi a libertăţii de mişcare şi de exprimare.

WTA a decis, în decembrie 2021, să renunţe la organizarea turneelor sale de toamnă în ţara asiatică, în ciuda mizelor financiare enorme, dar în septembrie 2022 a anunţat că "în conformitate cu un contract pe termen lung", circuitul ar putea reveni în China în 2023, în funcţie de evoluţia situaţiei lui Shuai Peng.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.