Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece copii de jihadişti francezi, repatriaţi din taberele din nord-estul Siriei

reuters
tabara refugiati

Zece copii de jihadişti francezi, aflaţi în tabere pentru persoane strămutate sub control kurd în Siria, au fost repatriate în Franţa în noaptea de duminică spre luni, a anunţat Ministerul de Externe francez, transmite AFP, potrivit Agerpres.

''Franţa a procedat astăzi la revenirea a zece copii francezi minori, orfani sau cazuri umanitare, care se aflau în tabere din nord-estul Siriei'', a indicat diplomaţia franceză într-un comunicat.

Nu au fost oferite detalii despre locul sosirii copiilor în Franţa sau despre circumstanţele în care ei au părăsit Siria.

''Aceşti copii au fost predaţi autorităţilor judiciare franceze; ei fac obiectul unei monitorizări medicale speciale şi sunt în atenţia serviciilor sociale'', a precizat MAE francez.

De la înfrângerea grupării Stat Islamic în martie 2019, Franţa a repatriat 28 de copii din Siria.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Parisul a ''mulţumit'' administraţiei semiautonome kurde din nord-estul Siriei pentru ''cooperarea'' sa pentru această nouă repatriere, subliniind că a acţionat ''cu privire la situaţia acestor tineri în special vulnerabili şi în cadrul autorizaţiilor date de către autorităţile locale''.

Situaţia este complicată mai ales în cazul al aproximativ 300 de copii de jihadişti francezi care nu sunt orfani şi pentru care este necesar acceptul mamelor.

În total, aproape 12.000 de străini, printre care 8.000 de copii, se află în trei tabere pentru persoane strămutate în nord-estul Siriei, marea majoritate în tabăra Al-Hol, conform autorităţilor kurde.

În 2019, 517 persoane, printre care 371 copii, au decedat la Al-Hol, a indicat la jumătatea lunii ianuarie un reprezentant al Semilunii Roşii kurde aflat în tabăra respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.