Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece dintre minerii blocaţi în subteran au fost duși la spital în cele 5 zile de protest - FOTO

reuters
mina. mineri

Zece dintre minerii care protestează de cinci zile în subteran la Paroșeni și Uricani au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost duși la spital. Potrivit sindicaliștilor, minerii se pregătesc să intre în greva foamei, nemulţumiţi că nu vor primi venituri în completare, după închiderea minelor, potrivit Mediafax.

Preşedintele Sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo, susține că minerii au anunţat că nu vor renunţa la proteste și că vor intra în greva foamei de la sfârșitul săptămânii.

„Am fost în sală, la mineri. În total, la Paroșeni sunt 69 și la Uricani sunt 41. Protestele continuă. De duminică încep protestele cu greva foamei. Solicită emiterea unui act normativ care să le asigure venituri în completare și preluarea de personal de către Complexul Energetic Hunedoara, personalul care are nevoie de mai mulți ani lucrați”, a spus liderul sindical.

Potrivit acestuia, zece dintre minerii blocați în subteran au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și: Anchetă la o școală, după ce o profesoară a jignit un elev: 'Ești tănău, tu nu știi ce-i cu tine și te urăsc, efectiv'

„Au venit, ieri și azi, trei asistente medicale de la Salvamin pentru a le măsura tensiunea și glicemia. I-am scos din subteran, le-au făcut măsurătorile și pentru doi s-a recomandat să chemăm ambulanța, să-i trimitem la spital. În total, de la începutul protestelor, șapte persoane de la Paroșeni au avut nevoie de îngrijiri medicale și trei de la Uricani, au fost duse la spital. Azi este a 5-a zi de proteste”, a mai spus Domokos Laszlo.

Petre Drăgoescu, directorul tehnic al Societăţii Naţionale de Închideri de Mine din Valea Jiului, a declarat că vineri au fost și au vorbit cu minerii deputatul Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora și George Bobar, președintele Consiliului de Adminsitrație, de la Societăţii Naţionale de Închideri de Mine din Valea Jiului.

„Au fost și au purtat discuții cu ei domnul Nistor cu domnul Bobora și domnul Bobar, președintele Consiliului de Administrație, și le-au spus că amână preavizul, că prelungesc cu o lună-două, dar fără să spună de unde bani, adică vorbe aruncate. Erau minerii mai bine documentați decât ei. Au spus că până va fi noul guvern și atunci oamenii au spus că să înțeleagă că luni va fi votat noul guvern? Au zis nu, că sigur nu va trece, deci au mai avut și curajul să spună asta în fața lor. Păi atunci de ce s-au mai dus? Cum vrei să rezolvi problema dacă tu spui asta?", a declarat Petre Drăgoescu.

Protestele minerilor de la minele Paroșeni și Uricani au început luni, cînd aceștia s-au blocat în subteran. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că, după ce vor fi disponibilizaţi, nu vor primi venituri în completare, până la 24 de luni, în funcţie de vechimea fiecăruia, la fel cum au primit minerii disponibilizați în anii anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.