Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de conturi ale Ministerului de Externe din Cehia au fost ţinta unui atac informatic

cehia harta

Zeci de conturi de e-mail ale Ministerului de Externe ceh au fost ţinta unui atac al hackerilor similar celui care a vizat reţeaua informatică a Partidului Democrat din SUA, a anunţat marţi şeful diplomaţiei de la Praga, Lubomir Zaoralek, citat de Reuters. Zaoralek a spus că experţii i-au transmis că atacul este probabil să fi fost realizat de o altă ţară. El a adăugat că nicio informaţie confidenţială din Ministerul de Externe ceh nu a fost compromisă în acest atac informatic.

Anterior, site-ul de ştiri www.neovlivni.cz, care cita o sursă anonimă din serviciile de securitate, a anunţat că unele conturi de e-mail ale MAE ceh fuseseră atacate de piraţi informatici. La finalul lunii iulie 2016, Reuters a relatat că reţeaua de calculatoare folosită de echipa de campanie a candidatei democrate la Casa Albă, Hillary Clinton, a fost piratată în cadrul unui atac cibernetic mai amplu asupra organizaţiilor politice ale Partidului Democrat.

Acest nou atac a venit după informaţiile privind alte două acte de piraterie, unul asupra Convenţiei Naţionale Democrate (DNC) şi unul asupra Comitetului însărcinat cu strângerea de fonduri pentru aleşii din Camera Reprezentanţilor (DCCC). Hackeri, despre care oficiali ai serviciilor secrete americane au ajuns la concluzia că sunt ruşi, au obţinut acces la întreaga reţea a Comitetului Partidului Democrat însărcinat cu strângerea de fonduri pentru aleşii din Congres (DCCC), au declarat surse apropiate de acest dosar, detaliind pentru Reuters amploarea atacurilor pentru prima dată, conform Agerpres.

Cu trei zile înaintea deschiderii Convenţiei Democrate, site-ul de dezvăluiri WikiLeaks a publicat la 22 iulie 2016 aproape 20.000 de mesaje piratate din conturile a şapte responsabili ai partidului. Aceste e-mailuri arătau în special neîncrederea şi dispreţul unor responsabili democraţi faţă de Bernie Sanders, fost rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate. Pe baza analizei programelor informatice de tip 'malware' şi a altor aspecte ale atacului asupra Convenţiei Naţionale Democrate (DNC), Moscova a fost suspectată de către oficiali americani, precum şi de către experţi în securitate cibernetică de faptul că a încercat să influenţeze campania electorală din SUA în favoarea republicanului Donald Trump - devenit între timp preşedinte al SUA - prin orchestrarea acestei scurgeri de e-mailuri care au pus Partidul Democrat într-o situaţie stânjenitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.