Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de persoane arestate în două operaţiuni în Turcia pentru presupuse legături cu Fethullah Gülen

Agerpres
Turcia

Zeci de persoane au fost arestate marţi de poliţia turcă, în cadrul unor vaste operaţiuni vizând 167 de persoane - majoritatea militari activi -, suspectate de legături cu predicatorul în exil Fethullah Gülen, potrivit televiziunii publice turce, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Gülen, care trăieşte în Statele Unite din 1999, este acuzat de faptul că a orchestrat puciul eşuat di iulie 2016 împotriva lui Recep Tayyip Erdogan.

Două operaţiuni distincte au avut loc marţi - prima în provincia de coastă Izmir, vizând 110 suspecţi, în peste 20 de alte provincii, potrivit postului TRT Haber, iar a doua operaţiune viza 57 de presupuşi ”gulemişti”, în 11 porvincii, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

După lovitura de stat eşuată din iulie 2016 - în care Gülen neagă orice implicare -, aproximativ 80.000 de persoane au fost plasate în detenţie preventivă, iar aproximativ 150.000 de funcţionari au fost concediaţi sau suspendaţi din funcţii în cadrul serviciilor de informaţii , armată şi în alte sectoare.

Apărători ai drepturilor omului şi ţări occidentale, care au denunţat amploarea acestei represiuni, acuză Ankara că a folosit puciul ratat ca pretext pentru a reduce opoziţiala tăcere, o acuzaţie pe care Guvernul turc o respinge,evocând motive de securitate naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.