Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de persoane salvate în Marea Egee de poliţişti de frontieră români

evz.ro
imigranti egee

Poliţiştii de frontieră români au salvat, joi dimineaţă, 72 de persoane din apele Mării Egee, pe care le-au transportat în siguranţă în portul Chios din Grecia, potrivit unui comunicat remis Agerpres de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "Poseidon Rapid Intervention", coordonată de Agenţia FRONTEX, au desfăşurat cu succes, de la începutul lunii aprilie, şase operaţiuni de salvare a 317 persoane aflate în dificultate în apele Mării Egee.

IGPF precizează că o nouă misiune s-a desfăşurat joi dimineaţă, în jurul orei 6,00, când poliţiştii de frontieră de pe nava MAI 1104, au observat, cu ajutorul camerei de supraveghere de la bord, în largul Mării Egee, o ambarcaţiune de mici dimensiuni, pe care se aflau foarte multe persoane, copii şi adulţi.

 

"Imediat s-a declanşat operaţiunea de salvare, fiind transbordate pe nava Gărzii de Coastă toate cele 72 de persoane (25 copii, 26 femei, 21 bărbaţi) care se aflau în barca gonflabilă. Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri, ocazie cu care poliţiştii de frontieră le-au oferit migranţilor asistenţă, primul ajutor şi hrană", adăugă sursa citată.

 

Potrivit IGPF, după câteva ore, persoanele în cauză au fost debarcate în siguranţă în portul din Chios şi predate autorităţilor greceşti.

 

În cele şase misiuni desfăşurate de la începutul lunii aprilie, poliţiştii de frontieră români aflaţi în misiunea FRONTEX din Grecia au salvat, transbordat, transportat şi predat autorităţilor elene din portul Chios 317 persoane (110 copii, 81 femei şi 126 bărbaţi), cetăţeni din ţări precum Siria, Afganistan, Iran, Irak, Algeria, Eritreea, se mai arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.