Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de pescăruși salvați pe plajele britanice, după ce au băut alcool

Sean Malloy/Achill Island Tourist Office
plaja irlanda

Zeci de pescăruşi au fost salvaţi de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) după ce au băut din alcoolul abandonat pe plaje din Marea Britanie, scrie The Telegraph.

Centrul din West Hatch (Taunton, Somerset) a avertizat că în doar două săptămâni au fost înregistrate aproximativ 30 de cazuri.

Una dintre teorii este aceea că pescăruşii beau din alcoolul rămas pe plajele din sud-vest şi sunt apoi prea ameţiţi să mai meargă sau să zboare.

Este, de asemenea, posibil ca pescăruşii să fi mâncat produse din zona fabricii de bere. Veterinarul David Couper a declarat că situaţia este una „foarte neobişnuită”.

„Anul trecut, am avut două cazuri izolate, dar anul acesta au fost o mulţime la est de Devon, Dorset şi Somerset. Unele dintre păsări au fost găsite inconştiente sau clătinându-se şi toate miroseau a alcool”, a spus el.

Medicul a adăugat că păsările arătau „groaznic”, iar unele chiar au murit.

„Altele şi-au revenit după o zi de odihnă şi rehidratare. Părea să fi ingerat un tip de cereale - posibil de la fabrica de bere - care le-a îmbătat. Dar este ciudat pentru că anchetele au demonstrat că aceste produse ar trebui să aibă mici urme de alcool după ce a fost extras”.

O echipă de şase pompieri a fost chemată pentru a salva un pescăruş care avea un comportament neobişnuit pe un acoperiş, însă până la sosirea lor el a căzut şi zăcea agitându-şi capul. Şeful echipei a povestit că pasărea a încercat apoi să zboare, dar nu a reuşit. „A regurgitat pe mine şi mirosea a bere”.

Localnicii din Lyme Regis cred că pescăruşii beau berea rămasă pe plajă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.