Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de răniţi după deraierea unui tren de pasageri în India - FOTO

Peste 50 de persoane au fost rănite joi în deraierea unui tren de pasageri în statul indian Uttar Pradesh (nord), a indicat poliţia, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Potrivit sursei, şapte vagoane ale trenului Mahakaushal Express, care circula către New Delhi, au ieşit de pe şinele de cale ferată în districtul Mahoba în zorii zilei de joi.

Citește și: SUA. Doi colaboratori ai guvernatorului din New Jersey, CONDAMNAŢI la închisoare

''Un număr de 52 de persoane au fost rănite şi au fost internate în spitale. Majoritatea dintre ele aveau răni minore şi au fost externate. Doi dintre răniţi se află însă în stare gravă'', a declarat prin telefon pentru DPA şeful poliţiei de districtul Gaurav Singh, adăugând că serviciile feroviare pe ruta respectivă au fost suspendate, deoarece echipele de intervenţie în caz de dezastre întreprind operaţiuni de salvare.

Un purtător de cuvânt al căilor ferate, Anil Saxena, a afirmat însă că doar 25 de persoane au fost rănite şi că s-a deschis o anchetă pentru a stabili exact cauzale accidentului.

Poliţia indiană nu a exclus posibilitatea unei acţiuni de sabotaj.

Citește și: Musulmanii francezi au adoptat o CARTĂ a IMAMULUI

Se estimează că pe căile ferate din India circulă zilnic 20 milioane de persoane şi că situaţia este precară din punctul de vedere al siguranţei. Potrivit Biroului naţional de evidenţă a infracţionalităţii, peste 25.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidentele de tren în fiecare an începând din 2010.

În noiembrie 2016, 149 de persoane au murit în deraierea unui tren, tot în statul Uttar Pradesh, fiind cel mai tragic accident de tren din ultimii cinci ani. În ianuarie a.c., 39 de pasageri şi-au pierdut viaţa într-un accident similar în sudul Indiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.