Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, semnal de alarmă: 'Rusia încearcă să atragă Belarusul direct în război'

BBC
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel, marţi, la o misiune internaţională de monitorizare la graniţa dintre Ucraina şi Belarus, acuzând Rusia că încearcă să atragă Belarusul direct în război, relatează The Guardian, informează News.ro.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a alăturat unei întâlniri virtuale cu liderii G7, le-a cerut acestora să sprijine misiunea internaţională de la graniţa ucraineano-belarusă.

Omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat crearea unei forţe militare comune cu aliatul său rus în apropierea Ucraine, ca răspuns la ceea ce el a spus că este o ameninţare clară pentru Minsk din partea Kievului şi a susţinătorilor occidentali.

De asemenea, Zelenski a afirmat că ”Rusia încearcă să atragă Belarusul direct în război”, relatează AFP.

În timpul reuniunii G7, care s-a încheiat, Zelenski le-a cerut liderilor să ofere Ucrainei suficiente capacităţi de apărare aeriană pentru a se apăra împotriva Rusiei, precum şi impunerea unor noi sancţiuni dure împotriva Moscovei.

Andrei Kartapolov, șeful Comisiei pentru apărare din Duma rusă, a declarat luni pentru presa de stat rusă RIA Novosti că "nu este nevoie" ca Belarusul să își unească forțele cu Rusia.

Vezi și: Rușii îi taie elanul lui Lukașenko: 'Nu e nevoie ca Belarusul să-și unească forțele cu noi!'

Interviul său vine după ce președintele belarus Alexander Lukașenko a anunțat că Belarus și Rusia vor "desfășura un grup regional comun de trupe" care aprofundează cooperarea militară dintre cele două țări.

Întrebat despre afirmaţiile lui Lukaşenko, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus: ”Interacţiunea în diverse domenii, inclusiv în apărare, este discutată constant în cursul contactelor bilaterale dintre Putin şi Lukaşenko”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.