Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Zeus' aruncă în aer USR. Cosette Chichirău: Echipa Barna a avut mijloacele de fraudare a votului / FACSIMIL

pixabay.com
diverse, bomba

Alegerile pentru șefia USR continuă să facă valuri în partid. Deputatul Cosette Chichirău, contracandidat al lui Dan Barna, a lansat acuzații pe grupul intern al partidului, denumit „Poiana lui Iocan”, despre scrutinul intern la care s-a votat electronic prin sistemul „Zeus”. Chichirău acuză tactici securiste în USR și spune că doar „echipa Barna” putea să fraudeze alegerile. Controversele apar în contextul în care un raport intern al USR despre alegerile pentru conducerea partidului, consultat de STIRIPESURSE.RO, vorbește de „probleme” de natură să „arunce o umbră de îndoială cu privire la corectitudinea întregului proces electoral”, iar un alt candidat cere reluarea alegerilor sub imperiul suspiciunilor de fraudă.

Cosette Chichirău spune în mesajul intern, printre altele: „Catalin Drula - om de baza in Echipa Barna - a avut mijloacele sa faca o frauda nationala”, „Nimeni de la Iasi nu avea posibilitatea sa fraudeze”, „Acuzatiile echipei Barna nu sunt altceva decat un proces de intentie ca la Securitate. `Este adevarat ca cei de la Iasi nu puteau sa fraudeze, dar sigur au vrut!'. In schimb, Echipa Barna avea mijloacele de fraudare a votului. Intrebarea este daca le-au folosit”, „Mie mi-a ajuns cutitul la os”:

Citește și: SURSE Colacul de salvare pentru Guvern: lista combinațiilor politice discutate în PSD .

Toată ziua de duminică, 1 septembrie, prima zi de vot, Cătălin Drulă a avut parola de la sistemul de vot. Putea să genereze linkuri de vot, să genereze noi adrese de email, să suprascrie voturi, să facă ce voia el. Cătălin Drulă - om de bază în Echipa Barna - a avut mijloacele să facă o fraudă națională.

Am aflat asta duminică seara la ora 20, de la Mircea Șerdin, când l-am întrebat cine are acces la cine a votat și cine nu. A zis că doar el, nimeni din Comisia Electorală, și că „ah da, și Drulă mai are parola, dar hai că o schimb acum”.

Cu două zile înainte, pe 30 august seara, registrul electoral fusese extras din Hubspot, unde noi cei din țară avem acces. Aceste date au fost transferate în Zeus, sistemul de vot, iar de aici înainte numai Mircea Șerdin și Cătălin Drulă au avut acces.

Orice modificare la orice - nume, prenume, adresă de email - nu putea ajunge în Zeus decât dacă voia SG și/sau Comisia Electorală. Sau Drulă. Toate poveștile despre modificările de la Iași de pe 1-2 septembrie sunt doar atât: povești. Praf în ochi ca să acoperim scandalul că sistemul de vot nu era securizat.

Nimeni de la Iași nu avea posibilitatea să fraudeze. Modificările în Hubspot nu puteau avea niciun efect în Zeus. Schimbările de adrese de e-mail le-am făcut la cererea SG.

Acuzațiile echipei Barna nu sunt altceva decât un proces de intenție ca la Securitate. „Este adevărat că cei de la Iași nu puteau să fraudeze, dar sigur au vrut”.

În schimb, echipa Barna avea toate mijloacele de fraudare a votului. Întrebarea este dacă le-au folosit. Am cerut Comisiei Electorale un Audit național. Nu l-am primit. Adrian Prisnel a cerut Comisiei Electorale lista cu cei care aveau acces la sistemul de vot. Nu a primit-o.

Mie mi-a ajuns cuțitul la os. De o săptămână, sunt acuzată în partid și în presă de o fraudă pe care nu aveam cum să o fac. Sunt niște minciuni strigătoare la cer. Am îndurat destul mizeria asta. Acum ce facem? Verificăm până la urmă dacă s-au făcut suprascrieri în sistemul de vot? Verificăm cine a avut, în afară de Drulă, acces la sistemul de vot?”, este mesajul postat de Chichirău.

 

 

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.