Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi mare pentru USR: Nicușor Dan află dacă rămâne președinte al partidului

facebook.com/Nicusor.Dan
Nicusor Dan

USR îşi alege, sâmbătă, preşedintele, în cadrul congresului care se desfăşoară la Cluj-Napoca, pentru funcţie candidând Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina German. 

Primul congres naţional al USR se desfăşoară la Cluj-Napoca, între 12-14 noiembrie, ziua de vineri fiind alocată în întregime dezbaterii şi adoptării noului statut al formaţiunii. 

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că statutul adoptat în cadrul congresului de la Cluj are o prevedere prin care, printr-un fel de referendum, toţi membrii partidului se vor putea pronunţa prin vot asupra unor chestiuni importante.

Vezi și: Aglomerație de VIP-uri la al XIII-lea congres al UDMR. Ce documente vor fi adoptate

'O modificare inovativă faţă de statutele celorlalte partide este consultarea tuturor membrilor, prin mijloace electronice, pe subiecte importante, pe care le stabileşte Biroul Naţional sau un număr de membri, pe care l-am stabilit a fi 200. Faţă de statutul vechi -dar e ce găsim şi la alte partide - avem un comitet politic în care este şi Biroul Naţional, dar şi reprezentanţii judeţelor şi parlamentarii şi consilierii locali', a explicat Nicuşor Dan. 

Dezbaterile pe statutul USR, care au durat mai mult decât a fost programat, au decalat programul cu circa patru ore. 

'Suntem un partid cu oameni independenţi, care nu depind de conducerea partidului ca să primească un post de şef la pieţe sau aşa ceva şi atunci fiecare se exprimă liber, mai ales că e primul congres, în care se dezbate primul statut; vedeţi, e o atmosferă efervescentă. A fost un calendar care a început în martie; oamenii au trimis amendamente la statutul vechi, care au însumat 450 de pagini, a fost o echipă de jurişti care a sintetizat, după care au fost trei zile de dezbateri, în care au fost parlamentarii, preşedinţii de filiale judeţene, câţiva consilieri din Bucureşti, cam 100 de persoane. Atunci s-a ajuns la o formă definitivă pe care acest organ a propus-o congresului, dar cum noi suntem oameni liberi, au venit şi aici foarte multe amendamente', a mai spus Nicuşor Dan.

Vezi și: SCANDAL MONSTRU la B1 TV: Șerban Nicolae, Monica Tatoiu și Dumitru Dragomir au făcut SHOW

El a spus, cu ocazia deschiderii congresului, că îşi propune ca partidul pe care îl conduce să devină, în doi ani, al doilea partid din ţară, iar la alegerile din 2020, rezultatul obţinut să-i permită să propună premierul. 

'USR îşi propune să devină în doi ani al doilea partid din România. USR îşi propune să se bată cu şanse în 2020 la primăriile marilor oraşe din România. USR îşi propune să aibă un rezultat la alegerile parlamentare din 2020 care să-i permită să propună prim-ministrul. USR, însă. îşi propune să facă toate lucrurile acestea păstrându-şi politica de a nu face compromisuri', a spus Nicuşor Dan. 

În cursul zilei de sâmbătă, delegaţii USR vor alege membrii Comisiei de arbitraj, ai Comisiei de cenzori, membrii Biroului naţional, iar în cursul serii va fi ales preşedintele formaţiunii. 

Pentru unul dintre cele 20 de locuri din Biroul Naţional s-au înscris peste 50 de candidaţi. Primii şapte votaţi vor fi vicepreşedinţi ai partidului. 

Congresul USR se va încheia cu o conferinţă de presă, programată duminică, la ora 10,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.