Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Zile libere plătite pentru părinți când școlile sunt închise', proiect de lege trecut de Comisia de muncă. Deputații au vot final

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a adoptat joi un raport de admitere la inițiativa legislativă care îi obligă pe angajatorii,  fie de la stat, fie de la privat, să acorde zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școlile se închid temporar din cauza unor ”situații extreme”.

Prevederea se aplica părinților de copii până în 12 ani, iar zilele libere se acordă pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea școlilor, potrivit proiectului.

Prevederea se aplică şi în cazul copiilor cu dizabilităţi, cu vârsta de până la 18 ani.

Pentru perioada în care părinții vor sta acasă, aceștia vor primi 75% din salariul pe care îl au, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. De altfel, deputaţii au stabilit ca banii să fie alocaţi din contribuţiile de 2.25% pe care fiecare angajat le oferă statului.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel SPULBERĂ mitul spirtului: 'NU dezinfectează, iar vitamina C nu te salvează de coronavirus'

Toate școlile din România au fost  închise începând de miercuri, 11 martie, și vor rămâne în această situație până în 22 martie, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Măsura ar putea fi prelungită, dacă situația o impune.

Proiectul de lege va fi trimis plenului Camerei Deputaților, programat să înceapă la ora 14:00, for decizional pe acestă inițiativă parlamentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.