Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Copilului a fost declarată zi nelucrătoare

copii jocuri video

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii în sensul declarării zilei de 1 Iunie - Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Potrivit iniţiatorilor - mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportună întrucât de Ziua Copilului, în majoritatea grădiniţelor şi şcolilor primare, sunt organizate spectacole, însă, fiind o zi de lucru, părinţii sunt nevoiţi să îşi ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente.

Citește și: SOV, umor din spatele gratiilor: O voi tolera și pe doamna Prună

"Lipsa părinţilor din cadrul acestor evenimente are implicaţii psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinţei de a-i face mândri şi de a primi aprecierea părinţilor, copiii au nevoie de susţinere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoţională ridicată şi reprezintă o sursă de stres pentru ei", susţin iniţiatorii, în expunerea de motive a propunerii de lege.

În opinia acestora, timpul petrecut alături de părinţi joacă un rol esenţial în formarea personalităţii copilului, anunță Agerpres.

"Într-un sondaj realizat de Gallup în ianuarie 2010, aproape jumătate din copii au răspuns că petrec în medie o oră pe zi dintr-o săptămână împreună cu părinţii. Mai mult, în timpul petrecut împreună, copiii şi părinţii comunică foarte puţin şi interacţionează la nivel superficial. Lipsa de timp şi comunicare este o realitate pe care o simt şi o conştientizează cei mai mulţi dintre părinţi", se mai arată în expunerea de motive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.