Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua decisivă pentru micul război intern din cadrul DNA: Klaus Iohannis are ultimul cuvânt

Sigla DNA

Cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin interviul, marţi, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Vor da interviu actualul şef al DNA, Crin Bologa, şi Marius Ionuţ Voineag, procuror în cadrul Direcţiei. Faptul că doi procurori din cadrul DNA candidează pentru aceeași funcție a generat un mic război în cadrul instituției. 

Crin Bologa urmează să susţină interviul de la ora 10,00, în timp ce Marius Ionuţ Voineag este programat pentru ora 12,00.

Ministerul anunţa la finalul anului trecut că, în perioada 20 - 23 februarie 2023, procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, un interviu constând în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare ale candidatului şi evaluarea aspectelor legate de modul în care candidatul se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează.

Rezultatele selecţiei vor fi publicate pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei la data de 27 februarie, iar propunerile motivate ale ministrului Justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM la aceeaşi dată, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia.

Decizia finală va aparține președintelui Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.