Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZIUA Z pentru fostul deputat PNL Bogdan Olteanu - Instanţa ar putea stabili primul verdict în dosarul său de corupţie

bogdan olteanu Inquam Photos

Tribunalul București ar putea stabili, joi, primul verdict în dosarul de corupţie al fostului deputat PNL Bogdan Olteanu, care este judecat pentru un pretins trafic de influenţă la fostul premier Călin Popescu Tăriceanu privind numirea guvernatorului Deltei Dunării.

La ultimul termen de judecată din acest dosar procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă pentru Olteanu în vreme ce apărarea sa a ridiculizat martorii acuzării.

Citeşte şi: DNA cere pedeapsa maximă pentru Bogdan Olteanu în dosarul 'Delta' - Vorbim de un milion de euro pentru influență la Tăriceanu, a spus magistratul

”E adevărat că fapta despre care vorbim e săvârșită departe în timp. E adevărat că a avut funcție importantă și de notorietate. Premierul de la acea era Tăriceanu Călin Popescu și este de notorietate.

Vorbim de sume colosale și pentru ce? Pentru ocuparea unui post cu nu o foarte mare însemnătate. Traficul de influență față de premier a fost arătat. Totul prezintă un grad foarte ridicat de pericol. Nu putem cere altceva decât o pedeapsă orientată spre maximum. Nu putem cere altceva decât executarea efectivă a acesteia”, a spus procurorul atunci în fața judecătorului Georgiana Iorguț de la Tribunalul București.

Apărătorul lui Olteanu a spus la rândul său că "toți martorii sunt șase".

Citeşte şi: Două săptămâni grele pentru Bogdan Olteanu - Apărarea sa e că martorii nu sunt credibili - 'Din politică am plecat sărac, la DNA am pășit cu datorii'

"Ei au cunoștință direct sau indirect de fapta cercetată de DNA. Observați că Sorin Ovidiu Vântu și alți martori și-au adaptat declarațiile în raport cu obiectul dosarului.

A plecat de la suma de un milion de euro  și a ajuns la suma de două milioane de dolari. Trei dintre acești martori vin și spun că declarațiile de la DNA nu era chiar ce trebuia.

Singura persoana care spune că Olteanu a pretins suma de un milion de euro este SOV. Olteanu nu a negat întâlnirea și nici discuția despre Mihaiu. El neagă că la acea discuție unde erau doar cei doi a cerut vreodată vreo suma de bani”, a mai spus la momentul pledoariilor finale avocatul lui Olteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.