Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zonele din nord-estul României afectate de inundații în vara din 2018 vor beneficia de 8,19 milioane de euro

inundatii

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că zonele din nord-estul României afectate de inundații în vara din 2018 vor beneficia de 8,19 milioane de euro din bani europeni, printr-o Hotărâre adoptată de Guvern.

Citește și: Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal: 'Moneda comună are nevoie de o zonă euro robustă'

„După ce raportul europarlamentarului Siegfried Mureșan a fost votat de Parlamentul European, cele 8,19 milioane de euro prevăzute pentru despăgubiri în urma inundațiilor din 2018 nu puteau fi cheltuite fără ca Guvernul să adopte o Hotărâre pentru reglementarea modului de gestionare a acestor fonduri. Astăzi, Guvernul a deblocat această situație și banii vor ajunge în cel mai scurt timp la beneficiari. Este vorba de deconturi pentru toate cele șase județe ale regiunii nord-est care au înregistrat daune importante aduse infrastructurii, fiind afectate baraje, diguri, drumuri, poduri, rețele de epurare a apei și de canalizare, distribuția energiei electrice și a gazelor, alimentarea cu apă potabilă și sisteme de irigare, școli și alte clădiri publice.

Dacă fostul Guvern ar fi grăbit adoptarea acestui act normativ, lucrările s-ar fi putut deconta înaintea începerii iernii. România a mai beneficiat de finanțare prin intermediul Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) de șapte ori în trecut, sprijinul Uniunii Europene ridicându-se la 119 milioane de euro. Guvernul PNL s-a angajat să folosească banii europeni în beneficiul românilor, iar hotărârea adoptată astăzi este prima dintre cele care vor urmări îndeplinirea acestui obiectiv”, a precizat vicepremirul Raluca Turcan pe pagina ei de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.