Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 persoană a murit, 7 dispărute şi 420.000 au fost evacuate în urma ploilor din Japonia

The Japan Times
japonia, inundatii

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, şapte sunt date dispărute şi peste 420.000 de locuitori au primit ordin de evacuare, miercuri, ca urmare a ploilor torenţiale care au afectat sud-vestul Japoniei, informează DPA citând un anunţ al autorităţilor. Agenţia Meteorologică din Japonia a emis un avertisment special de ploi torenţiale pentru prefecturile Fukuoka şi Oita de insula sudică Kyushu acestea declanşând stare de alertă maximă.

Cel puţin şapte persoane erau date dispărute în seara zilei de miercuri în cele două prefecturi pe fondul temerilor că mai multe locuinţe au fost luate de ape, iar zeci de locuitori au rămas izolaţi în regiunile inundate, a anunţat agenţia Kyodo News citând autorităţi locale. Potrivit unui anunţ făcut de agenţia de meteorologie în cadrul unei conferinţe de presă organizată miercuri, în unele localităţi din prefecturile Saga, Fukuoka şi Oita au căzut peste 120 de milimetri de precipitaţii în decurs de o oră, fapt ce a condus la producerea de inundaţii în zonele rezidenţiale.

Prefecturile Fukuoka şi Oita au solicitat armatei să trimită trupe pentru a ajuta la evacuarea celor peste 420.000 de locuitori din regiune care au primit ordin să-şi părăsească casele. Bărbatul decedat a fost descoperit după ce fusese măturat de apele unui râu care îşi depăşise debitul în oraşul Hiroshima, la 800 de kilometri vest de Tokyo, a informat agenţia de ştiri Kyodo, citând poliţia locală. Vremea nefavorabilă a afectat şi transportul din regiune, unele serviciile feroviare locale fiind anulate şi secţiuni de autostrăzi închise.

Taifunul Nanmadol a traversat marţi sud-vestul şi vestul Japoniei, aducând cu el ploi abundente şi vânturi puternice pe zone extinse din ţară, conform Agerpres. Acest al treilea taifun al sezonului a fost retrogradat la ciclon extra-tropical la trecerea peste Oceanul Pacific în primele ore ale zilei de miercuri, după ce a lovit Japonia, potrivit agenţiei meteorologice menţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.