Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

11.000 de poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi pentru ceremoniile de 14 iulie la care va fi prezent şi Trump

Alchetron
tusk trump

Aproape 11.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi vineri pentru tradiţionalele festivităţi cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, de 14 iulie, în special în cursul defilării de pe bulevardul Champs-Elysées la Paris, la care va asista preşedintele SUA, Donald Trump, într-un 'context de ameninţare teroristă crescută', relatează AFP. 'Toate efectivele sunt mobilizate', a afirmat marţi prefectul de poliţie Michel Delpuech, inclusiv Brigada de Intervenţie (BRI) 'în rezervă, pregătită să intervină în orice punct al capitalei'.

Prefectul a refuzat totuşi să dezvăluie măsurile specifice legate de venirea preşedintelui american, aşteptat joi, admiţând ca aceasta reprezintă 'o provocare puternică' şi face obiectul unei 'cooperări de securitate între echipele americane şi naţionale'. El a recunoscut doar, în cursul unei conferinţe de presă, că vor exista 'ceva mai multe forţe de ordine decât anul trecut, între 200 şi 300 mai multe pe Champs-Elysées', conform Agerpres.

În total, 3.500 de poliţişti şi jandarmi vor fi însărcinaţi cu securitatea manifestaţiei, sprijiniţi de 2.500 de pompieri. În toată zona pariziană, între 2.600 şi 2.900 de ofiţeri de poliţie şi jandarmi vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.