Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

650 de militari germani în noua misiune NATO din Marea Mediterană

Militari-romani-in-Afganistan

Germania intenţionează să trimită până la 650 de militari în noua misiune a NATO de combatere a traficului de persoane în Marea Mediterană şi a traficului de arme de către gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), a relatat marţi săptămânalul german Der Spiegel, citat de Reuters.

În viitorul apropiat, coaliţia guvernamentală de la Berlin va prezenta un plan spre aprobare în parlamentul german.

Citește și: NIMENI nu a mai făcut asta: În ce bagă China 1.025 de MILIARDE de dolari

Operaţiunea respectivă, intitulată 'Sea Guardian', se va încheia în decembrie anul viitor.

Desfăşurarea militarilor germani face parte dintr-o strategie mai amplă a Germaniei de extindere a rolului militar al ţării în Europa şi în cadrul NATO. Ministrul apărării Ursula von der Leyen încearcă să consolideze forţele armate germane în termeni de trupe şi dotare tehnică, după mai mulţi ani de declin în acest domeniu.

Conform Der Spiegel, Ursula von der Leyen şi ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier le-au transmis liderilor grupurilor parlamentare că 'organizaţiile teroriste pot acţiona nestingherite' din cauza lipsei controalelor autorităţilor de-a lungul coastelor mediteraneene în ţări precum Libia, ceea ce constituie o ameninţare semnificativă pentru securitatea Germaniei.

Germania participă deja la o altă misiune de combatere a traficului de arme şi persoane în largul coastelor libiene, intitulată 'Sophia' şi desfăşurată sub egida Uniunii Europene.

La Summitul NATO de la Varşovia, desfăşurat pe 8 şi 9 iulie, Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană s-au angajat să-şi 'adapteze cooperarea' navală şi în mod special în gestionarea situaţiei provocate de afluxul de migranţi, prin transferul de informaţii despre deplasările ambarcaţiunilor pe mare şi prin mai buna coordonare a activităţilor în zona Mediteranei.

NATO şi UE au încheiat, în mai anul trecut, un prim acord privind cooperarea în combaterea ameninţărilor reprezentate de aşa-numitul 'război hibrid', termen care combină elemente militare tradiţionale cu propaganda şi cu atacurile cibernetice, situaţie observată în timpul conflictului din Ucraina, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.