Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații INCENDIARE: CJ Ilfov s-a constituit ILEGAL. Oamenii premierului au intervenit brutal/ surse

raport

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unui raport transmis de prefectul Județului Ilfov către conducerea Ministrului de Interne (MAI) în care sunt relatate acțiuni flagrante ale unor oficial guvernamentali și nu numai.

Vezi și: Viceprimarii XXX şi 007: Tudy distrage atenţia, iar PSD numeşte un ofiţer DGIPI?

Prefectul Adrian Petcu susține într-un raport înaintat ministrului Petre Tobă că în cadrul operațiunilor care au precedat constituirea Consiliului Județean Ilfov (CJ Ilfov) și a unor consilii locale de pe raza aceluiași județ au avut loc niște ilegalități care ar duce chiar la anularea actelor în cauză.

Prefectul îi scrie ministrului de Interne că ”La ședința de constituire a Consiliului Local Snagov, pe parcursul defășurării ședinței, după momentul constituirii comisiei de validare, am fost sunat de domnul Paul Gheorghiu, directorul cancelariei Primului Ministru, care avea cunoștință de prezența mea acolo și despre existența unei situații... Domnul director mi-a atras atenția că mandatul acelui consilier trebui invalidat...”.

Acuzațiile înaltului funcționar public nu se opresc aici. La o primă tentativă de constituire a CJ Ilfov prefectul susține că după ce a constatat că se folosea o sală improprie ședinței de constituire și a propus o altă sală de la prefectură a fost amenințat de liderul PNL Ilfov, președinte în exercițiu al CJ cu schimbarea din funcție:

”... de față cu toată lumea, m-a amenințat că până la umătoarea ședință voi fi schimbat din funcție”, se spune în raportul înaintat ministrului de Interne.

Vezi și: BOMBA cu ceas de la Ilfov. Constituirea Consiliului Județean a fost contestată în instanță

Acesta continuă și susține că la ultima ședință de constituire a CJ Ilfov s-a mers pe aceeași linie ”în procesul verbal de ședință întocmit conform legii de secretarul Consiliului Județean Ilfov, doamna Monica Trandafir, subalterna domnului Petrache, s-a consemnat în fals că la ședință s-au prezentat 33 de cosnilier, respectiv 12 PSD, 3 de la ALDE, 1 de la PMP și 17 de la PNL – contrar rezultatului oficial al alegerilor”.

El relatează apoi de epopeea demisiilor în alb și a unor demiii în fals, existând serioase suspiciuni cu privire la ele, dar care au fost luate ca fiind bune la cosntituirea consiliului județean.

O altă situație considerată la limita legii a fost aceea a controlului evident al votului: cu public în sală și cu pixuri de o anumită culoare:

La acest punct învederez o nouă ilegalitate comisă de domnul Petrache care anterios votului, a fistribuit în sală pixuri cu pastă de culoare neagră, deși în cabina de vor se asiguraseră pixuri de culoare albastră”, se mai spune în raport.

”... pe parcursul desfășurării ședinței de constituire a Consiliului Județean, domnul Petrache a afirmat că Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale nu are nici o valoare!”, e consemnat în raportul citat.

Totul a culminat cu amenințări din partea a doi demnitari ai PNL, deputații Thuma Hubert și Florin Secară: ”De mâine oricum mă ocup eu de dumneavoastră, etc”, mai consemnează prefectul de Ilfov în raportul transmis ministrului Petre Tobă.

În finalul raportului prefectul relatează că același mod de operare a avut loc și la constituirea Consiliului Local Jilava unde ”domnul Petrache s-a prezentat personal pentru a-i învăța pe consilierii PNL modul de operare. În același mod, în vederea alegerii viceprimarului, s-au distribuit pixuri cu pastă neagră, aspect, însă consemnat în procesul verbal la sesizarea unui consilier local”.

_____

În acest moment CJ Ilfov funcționează în baza ședinței de constituire din 30.06.2016 când președintele PNL Ilfov, Marian Petrache a fost reales , iar cei doi vicepreședinți sunt de la PMP, Rizia Tudorache  şi Petre Popeangă.

Președintele CJ Ilfov este cercetat de DNA pentru posibile fraude electorale după ce STIRIPESURSE.RO  prezentat o serie de stenograme - DETALII AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.