Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Turcia: 'Întreaga ţară se află în stare de arest'

Der Spiegel
proteste turcia

Arestările masive din Turcia, unde peste o mie de presupuşi susţinători ai predicatorului Fethullah Gülen au fost arestaţi miercuri, arată că 'ţara întreagă se află în stare de arest', a declarat miercuri la Bruxelles jurnalistul turc în exil Can Dündar, relatează AFP. Aproximativ 1.120 de persoane suspectate că aparţin reţelei lui Gülen, acuzat de guvernul turc de plănuirea unei tentative de puci în iulie anul trecut, au fost arestaţi miercuri dimineaţa în Turcia, potrivit agenţiei de presă proguvernementale Anadolu.

Erdogan floseşte lovitura de stat eşuată din iulie 'ca o scuză şi o ocazie pentru consolidarea puterii. Acesta este motivul pentru care ţara întreagă este în stare de arest, nu numai opozanţii săi', a apreciat Dündar. În total, peste 3.200 de persoane sunt vizate de mandate de arestare şi 8.500 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru a-i aresta, la zece zile de la victoria preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în cadrul referendumului care va conduce la extinderea prerogativelor sale, a precizat agenţia de presă turcă, anunță Agerpres.

De la puciul eşuat din iulie, peste 46.000 de persoane, în special poliţişti, magistraţi şi profesori, au fost încarceraţi în Turcia şi peste 100.000 de persoane au fost concediate sau suspendate din funcţie. Can Dündar este considerat de autorităţile turce ca fiind trădător pentru că a afirmat în 2015 că serviciile secrete turce au furnizat arme islamiştilor din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.