Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul britanic din Iran, convocat de urgenţă cu privire la un discurs al premierului May

www.telegraph.co.uk
Theresa May

Ministerul de Externe iranian l-a convocat de urgenţă sâmbătă pe ambasadorul britanic pentru explicaţii cu privire la afirmaţiile premierului Theresa May care a acuzat Teheranul de acţiuni agresive în regiune într-un discurs rostit cu ocazia unui summit în Bahrain, transmite Reuters. Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe iranian, Bahram Qasemi, citat de IRNA, a spus că măsura a fost luată în urma declaraţiilor 'iresponsabile, provocatoare şi care provoacă dezbinare' ale lui May.

May a declarat că "trebuie să cooperăm pentru a lupta împotriva acţiunilor agresive ale Iranului în regiune, fie că e vorba despre Liban, Irak, Yemen, Siria sau chiar de Golf". Iranul şi ţările arabe din Golf sunt rivale pe scena politică regională, cu Iranul un susţinător al preşedintelui Bashar al Assad şi al miliţiilor şiite Houthi în Yemen, în timp ce Arabia Saudită şi alte ţări din Golf susţin rebelii sirieni şi forţele guvernamentale în Yemen, conform Agerpres.

Marea Britanie şi Iranul au reluat relaţiile diplomatice în septembrie 2015, şi au numit ambasadori un an mai târziu, după ce ambasada britanică la Teheran a fost închisă timp de patru ani în urma unui atac în timpul unui protest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.