Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF își recunoaște greșelile: Elena Basescu și Cătălin Predoiu scoși de pe lista datornicilor

cetateanul.net
ANAF

Reprezentanții ANAF au confirmat pentru Digi24 că în cazul Elenei Băsescu și în cazul lui Cătălin Predoiu s-au strecurat erori. Deși aceștia și-au plătit datoriile către bugetul de stat, ei apăreau în continuare ca fiind datori la Fisc. Și în cazul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, care luni seară apărea cu o datorie totală la Fisc de peste 500.000 de lei, marți după-amiază apărea cu o datorie totală de 350.000 de lei, deci cu o treime mai mică.

ANAF a publicat luni lista persoanelor fizice care au datorii la stat. Pe listă figurează nume sonore, inclusiv politicieni, dar și Regele Mihai I al României. La scurt timp după publicara listei, Victor Ciorbea și Cătălin Predoiu, care figurează amândoi cu datorii, au contestat datele.

Citește și: Acestea sunt cele mai ciudate legi din Europa: Citești și te crucești

Cătălin Predoiu, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, susține că şi-a plătit datoriile către stat la începutul lunii şi cere ANAF să rectifice eroarea în ceea ce îl priveşte. ”Înţeleg ca ANAF s-a grăbit să mă pună pe o listă de debite la buget, îi rog să citească chitanţa pentru încasare de impozite, taxe şi contribuţii seria TS701 nr.20100194378 din 6.05.2016, repet, 6.05.2016 şi să rectifice eroarea. Nu pretind scuze, ştiu cu ce aparatură şi infrastructură IT funcţionează bieţii funcţionari. Atât, deocamdată”, a scris Predoiu pe Facebook.

De asemenea, Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a precizat, marţi, cu privire la datoriile pe care le are la ANAF, că sunt din perioada în care a fost asociat la „Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima”, precizând că în ultimii zece ani a plătit statului 1.600.000 de lei.

Citește și: Țara care a introdus pedepse pentru copiii care-și neglijează părinții

Pe lista ANAF, Victor Ciorbea figurează că are împreună cu soţia o datorie fiscală de peste 350.000 de lei.

Pe lista datornicilor la ANAF se află şi Regele Mihai I al României , care figurează cu o restanţă 4.107.135 lei dar şi mai mulţi politicieni. În replică, Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că obligaţiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestăţii Sale au fost contestate. „Obligaţiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestăţii Sale Regelui au fost contestate, iar în acest sens o procedură judiciară este în curs de desfăşurare”, a anunţat Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

Citește și: Nu a mers pistolul și l-a testat pe mână/ VIDEO ȘOCANT

Elena Băsescu a reacţionat și ea, după ce numele ei a apărut pe lista datornicilor publicată de ANAF. Fiica fostului preşedinte spune că şi-a plătit toate datoriile la stat şi a făcut chiar dovada plăţii, pe pagina ei de Facebook. Elena Băsescu a fost trecută pe lista ANAF cu o datorie de 24.393 de lei, sumă care s-ar fi adunat în perioada în care ea era europarlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.