Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE OFICIAL. PNL, apel către Guvern: Alegeri locale în două tururi

alegeri

UPDATE. PNL a anuntat luni ca va cere premierului Dacian Ciolos sa dea ordonanta de urgenta care ar impune alegerea in doua tururi de scrutin a primarilor.

Alina Gorghiu a precizat ca PNL este avantajat de alegerile intr-un singur tur, dar cu toate acestea doreste o competitie reala si alegeri din care sa rezulte un primar cat mai reprezentativ pentru comunitatea sa, care sa aiba un numar insemnat de voturi in spate, nu sa castige, prin absurd, cu un procent de 15%.

Ea si-a exprimat increderea ca premierul Ciolos nu va ceda presiunilor pe care le-ar putea face PSD pentru a bloca aceasta ordonanta.

Deputatul PNL Andreea Paul a facut un apel la Guvern sa dea cat mai repede o ordonanta de urgenta prin care sa legifereze alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Ea subliniaza ca PNL este minoritar in Parlament si nu isi poate propune propriul proiect de lege care prevede acest lucru.

"Fac un apel catre cabinetul Ciolos pentru a legifera prin ordonanta de urgenta alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. E nevoie de legitimitate si reprezentativitate politica la urmatoarele alegeri locale. Alegerea primarilor dintr-un singur tur inseamna favorizarea partidelor mari. Or competitia și competenta trebuie stimulata la nivelul administratiei publice locale. Consider ca aceasta solicitare facuta pe ultima suta de metri trebuie asumata si decisa rapid de catre actualul Guvern. Daca in 3-4 saptamani nu se corecteaza actuala legislatie pentru alegerile locale, va ramane in vigoare prevederea alegerilor dintr-un singur tur. Ar fi fost bine sa reusim in Parlament aceasta corectie, dar PNL care a depus deja un proiect de lege pentru alegerile locale din doua tururi este minoritar in prezent, iar PSD majoritar", a precizat Andreea Paul pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.