Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata siriană a preluat controlul unui cartier rebel din Alep

france24
alep siria razboi

Armata siriană a preluat marţi controlul unui cartier rebel din centrul oraşului Alep, după mai multe zile de bombardamente intense, a declarat o sursă militară siriană, relatează AFP. 'Armata a preluat complet controlul asupra cartierului Farafira, după ce a neutralizat mai mulţi terorişti, iar unităţile de geniu sunt în proces de deminare a cartierului', a adăugat sursa citată.

În termenii folosiţi de regim, cuvântul 'terorist' se aplică tuturor celor care au pus mâna pe arme împotriva autorităţilor, fie rebeli, fie jihadişti. Cartierul Farafira a fost cucerit de rebeli în 2012, atunci când aceştia au cucerit jumătate din fosta capitală economică a Siriei. 'Această operaţiune face parte din operaţiunile militare care au fost anunţate (joi) şi care includ o componentă aeriană şi una pe teren cu ajutorul artileriei', a adăugat oficialul.

Operaţiunea are loc după câteva zile de bombardamente intense lansate de aviaţia regimului şi de aviaţia rusă asupra zonelor rebele. Este prima dată de la începutul operaţiunilor militare când armata a anunţat că a avansat în oraşul vechi. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), în bombardamente au fost ucise peste 150 de persoane, majoritatea civili, de la începerea joi a ofensivei regimului pentru cucerirea în totalitate a oraşului Alep, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.